Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Utgjør en forskjell

Kirkens Nødhjelp største mottaker av Norad-støtte

Av KPK. Publisert 17. mars 2011.

Norad overfører i 2011 drøyt 1,5 milliarder kroner til norske ikke-statlige organisasjoner, melder Bistandsaktuelt. Summen er fordelt på i alt 95 organisasjoner. Kirkens Nødhjelp er den organisasjonen som mottar den største summen, med 225 millioner kroner. Norsk misjons bistandsnemnd (Bistandsnemnda) mottar 148 millioner kroner.

Bistandsnemnda fordeler disse 148 millionene til 17 misjonsorganisasjoner. Blant de ti største mottakerne av Norad-støtte er for øvrig Norsk Folkehjelp (128,5 millioner), Redd Barna (126 millioner), Atlas-alliansen (79 millioner), Regnskogfondet (69 millioner), WWF-Norge (68 millioner), Care Norge (65,5 millioner) Norges Røde Kors (60 millioner) og Utviklingsfondet (45 millioner). KPK

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018