Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Partiet «De kristne» etablert

Har som mål å rekristne landet.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 31. mars 2011.

– Det er på tide å restarte kristenretten fra der den begynte på Bømlo med Olav Tryggvason, sier Terje Simonsen til Haugesunds Avis. Tirsdag leverte han inn kommunevalglista til De Kristne på Bømlo. Han er fornøyd med resultatet etter et langvarig arbeid.

– De Kristne, er kommet opp som et resultat av at KrF etter all sannsynlighet på landsmøtet vil forkaste bekjennelsesparagrafen. På grunn av tidsfristen for innlevering av liste til valgstyret 31. mars kunne vi ikke vente på landsmøtets endelige beslutning, sier Simonsen.

De Kristnes liste til kommunevalget i Bømlo inneholder totalt 21 navn, flere av dem tidligere KrF-medlemmer.
Foreløpig er det en lokal liste som er etablert, men dersom KrF forkaster bekjennelsesparagrafen, er vegen åpen for landsarbeid.

– Dersom denne blir forkastet vil vi jobbe for å utvide partiet på riksplan fram mot stortingsvalget i 2013. De Kristne vil uansett bli et pilotprosjekt på Bømlo, sier Simonsen.

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018