Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Misjonshøgkolen i vinden

Er på norgestoppen i forskningspublisering

Av KPK. Publisert 14. april 2011.

Misjonshøgskolen (MHS) har publisert mest forskning per vitenskapelig ansatt blant alle universiteter og høyskoler, viser Database for statistikk om høyere utdanning (DBH) for 2010. Dette melder Misjonshøgskolen. Undersøkelsen tar for seg publisering av bøker og artikler i vitenskapelig tidsskrifter nasjonalt og internasjonalt. MHS har de senere årene ligget i det nasjonale testsjiktet, men har fra 2009 til 2010 hatt en økning på ytterligere 22 prosent.

Forskere ved MHS oppnådde 3, 6 publiseringspoeng per vitenskapelig ansatt for 2010. Gjennomsnittet for statlige universiteter er 1,9 og for høyskoler er snittet 0,8. Rett bak MHS kommer Norges Idrettshøgskole med 2,9 poeng og Det teologiske Menighetsfakultet med 2,6 poeng.

– Dette er et fantastisk resultat og viser at vi har lykkes i å bygge en god og bærekraftig kultur for publisering av forskningen til våre ansatte. Resultatene viser også at små institusjoner kan hevde seg godt i en tid hvor mange institusjoner ønsker å fusjonere for å utvikle sterke forskningsmiljøer, sier rektor Bård Mæland.

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017