Sambåndet

Torsdag 18. oktober 2018
RSS
FÅR PLASS: Marit Røykenes Dahle (t.v) og Anne Bente Klok Svendsvik er de to kandidatene fra valgdistrikt Nordmøre og Romsdal. En av dem får fast plass i Forbundsstyret. FOTO: ARILD OVE HALÅS

Styrekandidatene er klare

En av disse to får fast plass i Forbundsstyret.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 18. april 2011.

IKKE ET MÅL: – Det har ikke vært et bevisst mål for oss i valgkomiteen, men når det har blitt sånn, så synes jeg i grunnen det er ganske fint, sier valgkomiteens formann Atle Våge.

Fakta

GF 2011

 • Bildøy Bibelskole, 28.-31.juli
 • Aktuelle valgdistrikt: Indremisjonssamskipnaden, Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Distrikt Finnmark, Trøndelag og landet for øvrig skal også etter valgordningen velge ny representant, men formann Sverre Dag Ljønes er i dag inne på denne plassen.
 • Andre distrikt: Midthordland Indremisjon og Bergens Indremisjon, Nordhordland Indremisjon og Sogn og Fjordane, ImF Rogaland og ImF Sør, Sunnmøre Indremisjon.
 • Oversikt alle kandidatene: imf.no/gf

– Det har ikke vært et bevisst mål for oss i valgkomiteen, men når det har blitt sånn, så synes jeg i grunnen det er ganske fint, sier valgkomiteens formann Atle Våge.

Han har sammen med komiteen levert sin innstilling, og de to kandidatene fra valgdistriktet Nordmøre og Romsdal Indremisjon er begge kvinner. Marit Røykenes Dahle og Anne Bente Klok Svendsvik, skal slåss om den ledige plassen fra dette valgdistriktet.

– Vi har fulgt prioriteringslisten som er foreslått fra kretsene og der er disse to øverst. Det fine med dette er at vi slipper et sterkt fokus og diskusjon om kvinne-plasser i styret under selve generalforsamlingen, sier Våge.

Kompetanse
Heller ikke kretsen har hatt kvinne-kvote som et kriterium i sitt forslag.
­– Vi foreslo fire kandidater, to kvinner og to menn. Kvinnene var øverst fordi vi vurderte dem som de beste kandidatene, sier kretsleder Arild Ove Halås.

– Men når det er sagt, så er det ingen hemmelighet at kretsstyret vårt mente at tiden er overmoden for å få en kvinne inn på fast plass.

Halås er likevel mer opptatt av kompetanse enn kjønnsfordeling.
– Både Marit og Anne Bente er meget dyktige kandidater med solid styreerfaring. Jeg kan sterkt anbefale begge to, sier Halås.

Skjev ordning
Det andre valgdistriktet som det skal velges nye representanter fra denne gang er Indremisjonssamskipnaden. Her er begge kandidatene menn. Arne Lindekleiv som har en periode bak seg i styret, tar gjenvalg. Motkandidat blir Hans Arne Børsheim.

I følge valgordningen skulle også distriktet Finnmark, Trøndelag og landet for øvrig valgt ny representant. Dette skjer ikke likevel fordi formann Sverre Dag Ljønes, som representerer dette distriktet, tar gjenvalg som formann.

– Dette gir en skjevhet i forhold til valgsystemet. Den normale prosedyren er å velge formann pluss tre medlemmer til styret. I år blir det formann pluss to medlemmer. Neste gang blir det da formann pluss fire medlemmer, sier Atle Våge.
– Dette bør vi se nærmere på til neste gang.

Lettere enn tenkt
Skjevheten har likevel sine fordeler.
– Det har gjort jobben vår mye lettere. Vi har en formann som sa ja til gjenvalg, da sier lovene at vi ikke trenger motkandidat. Dessuten var det ett mindre distrikt å skaffe kandidater fra, sier Våge som er godt fornøyd med valgkomiteens innsats.

– Vi fikk mange gode innspill fra kretsene. Det gjorde jobben vår mye lettere, sier Våge.

Komplett oversikt over valgkomiteens innstilling til styrekandidater og vararepresentanter finnes på imf.no/gf.

1 kommentar »

 • 1

  Gudrun Longva

  30. april, 2011, kl. 21:52

  ENDELIG; ENDELIG ENDELIG!Ønsker begge damene lykke til!

  Svar

Skriv en kommentar

Bedehusfolk som har gitt uttrykk for savn av liturgi i forsamlingene, får nå et alternativ.

Laget utfordrer kristne forskere og forelesere om å stå fram slik at ferske kristne studenter kan få noen forbilder.

Finansiering er på plass og grunnarbeidet i gang for den lenge planlagte ridehallen på KVS-Bygland.

Er til dømes saudiarar som har konvertert til kristendomen i løyndom, kristne, spør professor Berit Thorbjønrsrud.

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Copyright © Sambåndet 2018