Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Mindre underskudd i NMS

7,1 mill i underskudd er 1,3 bedre enn budsjettet.

Av KPK. Publisert 26. april 2011.

Arbeidsutvalget i Det Norske Misjonsselskap har godkjent regnskapet for 2010 med et driftsmessig underskudd på 7,1 millioner kroner. Organisasjonen har i 2010 arbeidet ut i fra et underskuddsbudsjett på 8,4 millioner kroner.

Landsstyreleder Kari Skår Sørheim er fornøyd med at man fikk et mindre underskudd enn budsjettert.
– Vi er også glade for innsamlingsresultatet på 87,3 millioner, noe som er over én millioner kroner mer enn budsjettet. Nå tror jeg at organisasjonen er på rett kurs, sier hun.

Eiendomssalg
Etter flere år med økonomiske utfordringer ga landsstyret i fjor klarsignal til å selge eiendommer for opptil 25 millioner kroner for å bedre likviditeten i organisasjonen. I 2010 ble det solgt eiendommer for til sammen 19,7 millioner, noe som førte til et regnskapsteknisk overskudd på 12.6 millioner.

NMS Gjenbruk er stadig en suksess, og også i fjor ble det en kraftig økning i inntektene fra denne virksomheten. Resultatet var 3,3 millioner bedre enn budsjettert.

NMS fikk i fjor testamentariske gaver på til sammen nesten 23 millioner kroner. KPK

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017