Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Overskudd for NLM i 2010

Men gaveinntektene går nedover.

Av KPK. Publisert 26. april 2011.

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) gikk med overskudd i 2010, ikke minst på grunn av store testamentariske gaver og dessuten inntekter fra Misjonssentralen Gjenbruk. NLM fikk 27 millioner kroner i testamentariske gaver i fjor, noe som er ny rekord for organisasjonen. Gjenbruksbutikkene ga samlet et bidrag til NLM på 9 millioner kroner.

Regnskapet for 2010 er i stor grad preget av en intern transaksjon knyttet til hotelleiendommen i Grensen 19 i Oslo. 75 millioner kroner ble overført til hovedkassen. Men når denne transaksjonen holdes utenfor, viser det foreløpige regnskapet et overskudd på vel 13 millioner kroner. Det offisielle regnskapet vil først være klart i mai.

Gaveinntektene falt for tredje år på rad, og var i 2010 nær seks millioner lavere enn i 2007. NLM mottok 115,3 millioner kroner i gaver i fjor. KPK

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017