Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

Frykter islamistisk regime i Egypt

Oppfordrer det internasjonale samfunn om å gripe inn

Av KPK. Publisert 20. mai 2011.

 

En talsmann for den katolske kirke i Egypt oppfordrer det internasjonale samfunn til å gripe inn, for å hindre at det vokser fram et islamistisk regime, melder Norsk Misjon i Øst.

– Egypt er i startfasen av en stor borgerkrig. Og dette på grunn av en liten gruppe muslimske ekstremister som ødelegger idealene fra jasminrevolusjonen og fremmer vold over hele landet, sier fader Rafic Greich som er administrerende pressetalsmann for den katolske kirke i Egypt og talsmann for landets sju katolske særkirker.

– Situasjonen er svært kritisk, sier fader Greich. – Den militære regjeringen er for svak og frykter islamske ekstremistgrupper som salafistene, som er ute etter å skape uro og kaos overalt. KPK

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017