Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

Frykter islamistisk regime i Egypt

Oppfordrer det internasjonale samfunn om å gripe inn

Av KPK. Publisert 20. mai 2011.

 

En talsmann for den katolske kirke i Egypt oppfordrer det internasjonale samfunn til å gripe inn, for å hindre at det vokser fram et islamistisk regime, melder Norsk Misjon i Øst.

– Egypt er i startfasen av en stor borgerkrig. Og dette på grunn av en liten gruppe muslimske ekstremister som ødelegger idealene fra jasminrevolusjonen og fremmer vold over hele landet, sier fader Rafic Greich som er administrerende pressetalsmann for den katolske kirke i Egypt og talsmann for landets sju katolske særkirker.

– Situasjonen er svært kritisk, sier fader Greich. – Den militære regjeringen er for svak og frykter islamske ekstremistgrupper som salafistene, som er ute etter å skape uro og kaos overalt. KPK

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018