Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Frykter islamistisk regime i Egypt

Oppfordrer det internasjonale samfunn om å gripe inn

Av KPK. Publisert 20. mai 2011.

 

En talsmann for den katolske kirke i Egypt oppfordrer det internasjonale samfunn til å gripe inn, for å hindre at det vokser fram et islamistisk regime, melder Norsk Misjon i Øst.

– Egypt er i startfasen av en stor borgerkrig. Og dette på grunn av en liten gruppe muslimske ekstremister som ødelegger idealene fra jasminrevolusjonen og fremmer vold over hele landet, sier fader Rafic Greich som er administrerende pressetalsmann for den katolske kirke i Egypt og talsmann for landets sju katolske særkirker.

– Situasjonen er svært kritisk, sier fader Greich. – Den militære regjeringen er for svak og frykter islamske ekstremistgrupper som salafistene, som er ute etter å skape uro og kaos overalt. KPK

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018