Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS
KVS-Lyngdal arrangerer misjonsløp

Rekordresultat for misjonsløp i Lyngdal

KVS-elever og ansatte løp inn over 400 000 kroner til misjonsprosjektet, og knuste dermed rekorden fra i fjor.

Av Bjarte Østebø. Publisert 25. mai 2011.

FULLFØRTE: Rektor Ståle Andersen var selv med og svettet for misjonen. FOTO: KVS-Lyngdal

Onsdag 11. mai ble det for tredje året på rad arrangert misjonsløp på KVS Lyngdal. For første gang var løpet innlagt i timeplanen som obligatorisk for alle elevene, og forventningene var derfor store til innsamlingen. Likevel overgikk resultatet de flestes forventninger, da drøye 430 000 kroner ble løpt inn til årets misjonsprosjekt, sykehusskip-organisasjonen Mercyships.

Rektor Ståle Andersen stilte selv sporty opp i løypen, og og klarte sitt personlige mål:
– Jeg klarte målet mitt på 16 runder. Jeg hadde egentlig tenkt at 10-12 var nok, men en kamerat fra militærtiden utfordret meg på Facebook med at han ville sponse meg, men bare om jeg klarte 16 runder. Det gikk så vidt.

Merkelig syn
Løpet foregikk på Rådhusplassen i Lyngdal sentrum, med en sløyfe på cirka 600 meter. Behagelig vårvær og masse folk skapte liv og stemning, og et merkelig syn for forbipasserende. Ikke alle hadde de store sportslige ambisjonene for løpet, og enkelte nøyde seg med å kjøre olabil, hoppe, stupe kråke eller bare gå rundt løypa. Bare kreativiteten satte en stopper, også for antrekk og kostymer. Elever og ansatte som ikke selv deltok hadde ansvar for sekretariat og kiosk, mens de passet på å heie deltakerne frem.

Det ble også delt ut premier i alternative kategorier, som mest kreative innslag og beste kostyme.
70 elever og fire ansatte deltok. Rektor var fornøyd, men har også personlige ambisjoner for neste år:

– Jeg sitter igjen med en positiv opplevelse, men tenker at jeg bør forbedre meg til neste år. Jeg fikk tilbakemelding på at utholdenheten var på plass, men at løpeteknikken ikke var på topp. Så nå har jeg ett år på å trene teknikk frem til neste misjonsløp.

Viktig for engasjementet
Årets misjonsprosjektet er sykehusskip-organisasjonen Mercyships, som utfører operasjoner langs Afrikakysten. Pengene ungdommene samler inn går til enkle øyeoperasjoner.
– Elevene velger selv misjonsprosjekt, det er viktig for engasjementet. Elevene har valgt fine prosjekter alle årene, og jeg synes det er flott med det store engasjementet som vises, sier Ståle Andersen.

Om fremtiden uttaler han:
–  I det siste har vi vært mer til stede i sentrum for å skape blest om misjonsløpet. Dette kan vi bli enda flinkere på. Dette er tredje året på rad med misjonsløp. Tanken er å skape en årlig tradisjon.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017