Sambåndet

Tirsdag 25. april 2017
RSS

Kan mer enn sin Luther

NLA-professor Oddvar Johan Jensen er nyvalgt medlem av Idrettsstyret i Norges idrettsforbunds og olympiske og paralympiske komité (NIF)

Av KPK. Publisert 30. mai 2011.

Oddvar Johan Jensen, professor i kirkehistorie ved NLA Høgskolen, er nyvalgt medlem av Idrettsstyret i Norges idrettsforbunds og olympiske og paralympiske komité (NIF). Det skriver nla.no. NIF er det øverste organet for norsk idrett og NIFs visjon er å være fremste bidragsyter for å oppnå idrett for alle. To millioner mennesker er medlemmer og cirka 12 000 idrettslag i 19 idrettskretser og 54 særforbund er tilknyttet.

Jensen er en av elleve valgte medlemmer i et styre som også består av en ansatt i Idrettsforbundet og IOC-medlem Gerhard Heiberg.

Jensen har allerede lang fartstid i Idrettsforbundet. Han er leder for Hordaland Idrettskrets av NIF og har sittet i flere sentrale utvalg.

– Det er et flott styre med et godt samarbeidsklima. Det nye styret får mange spennende og utfordrende oppgaver som jeg gleder meg til å ta fatt på, selv om man må være forberedt på at det fra tid til annen kan blåse friskt på toppen, sier Oddvar Johan Jensen. KPK

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Til høsten starter to kretser i Indremisjonsforbundet med konfirmantundervisning – Indremisjonssamskipnaden og ImF Rogaland.

Frikstad bedehus er i gang med å utvide, mens Molde bedehus planlegger utbygging.

Byråkrater og politikere går nå langt i å mistenkeliggjøre virksomheten til kristne organisasjoner.

Fire kretser i Indremisjonsforbundet (ImF) leter etter ny leder. En løsning kan være sammenslåing av kretser til regioner, sier formann i ImF-styret, Odd Asbjørn Nybø.

Copyright © Sambåndet 2017