Sambåndet

Onsdag 11. desember 2019
RSS

Roald Kvam inn i lederskapet i Tremorkirken

– Reaksjonene som jeg selv har fått, er entydig positive, sier Kvam.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 14. juni 2011.

Fakta

Tremorkirken

  • Startet som en bønnegruppe på 90-tallet
  • Ble senere formalisert som ungdomsbevegelsen TremorNight.
  • Etablert som egen menighet i 2005 under navnet Tremorkirken etter ”fusjon” med en voksnere gruppering med bakgrunn i bedehusmiljøet.
  • Har sitt menighetslokale i Sartor Senter, få kilometer fra Bildøy Bibelskole
  • Er formelt tilknyttet NLM, men store deler av medlemmene har sine røtter fra andre sammenhenger, blant annet ImF.

Den relativt unge menigheten er lokalisert på Sartor Senter, få kilometer fra Bildøy Bibelskole (ImF) der Kvam i dag er rektor. Menigheten er tilknyttet NLM, og det er dette som gjør pastor-engasjementet til Kvam spesielt.

– Jeg kommer til å fortsette som rektor i 100 prosent. Dette kommer i tillegg. Men jeg svetter ikke i forhold til timetallet. Jeg vil uansett engasjere meg i misjon utover det som ligger til bibelskolearbeidet og nå får jeg altså engasjere meg nærmere bibelskolen i det som er mitt totale engasjement. Dessuten er jeg dårlig på hobbyer, sier han med et smil.

– Det spesielle er at jeg nå får bidra i Tremorkirken som er en NLM-forsamling, sier Kvam, som i løpet av sommeren flytter fra Frekhaug til Sotra med hele familien.

Positive reaksjoner
Han betegner reaksjonene han har fått som alt fra forsiktig optimisme til begeistring med god lyd på, både på Bibelskolens og Tremorkirkens vegne. Reaksjonene kommer både fra ImF-ere, NLM-ere og fra andre eksterne sammenhenger. Dette siste gleder Kvam seg over.

– Det blir lagt merke til at vi her tenker større enn oss selv. Det gjør meg stolt av å være en del av ImF; sier Kvam.

Konflikter
Tremorkirken har bak seg en vinter med indre uro etter at hovedpastor Willy Landro valgte å trekke seg i februar. Årsaken er kjent som indre samarbeidsproblemer. Også deler av tilsynsrådet trakk seg av ulike årsaker. Det resterende tilsynsrådet ble senere gjenvalgt på årsmøte.

Det første uformelle spørsmålet til Kvam kom april, etter dette årsmøtet.

– Spørsmålet var enkelt, om jeg kunne bidra på noe vis med pastoralomsorg og veiledning i Tremorkirken. Sammen med Erik Furnes har vi jobbet for å finne ulike måter dette kan gjøres på.

Ikke hovedpastor
Det formelle spørsmålet kom etter at Bibelskolen hadde gitt grønt lys i sitt styremøte mandag 6. juni. Etter dette har det gått fort med de formelle stegene og nyhetssaken i avisa Dagen lørdag om at Kvam nå blir engasjert som en del av pastorteamet.

– Men jeg blir ikke en hovedpastor. Tremorkirken har vokst langs bakken og dette er noe av DNA-et i menigheten, slik jeg ser det. En menighet trenger ikke et toppstyrt lederskap som gjør ditt og datt, men ledere som bidra til å sette andre i bevegelse. Jeg får et pastoralt ansvar, men skal ikke drifte menigheten, jeg skal drifte bibelskolen.

– Mitt ansvar vil være veiledning og forkynnelse samt visjons- og strategiarbeid sammen med andre ledere i Tremorkirka. Det er ikke bare forenelig med livet som rektor, men det også fornuftig, tenker jeg, med tanke på at vi utdanner nye misjonærer til både indre- og ytre- og hverdagsmisjon er på tunet.

Generalsekretær Erik Furnes tror dette vil være en god løsning for Tremorkirken, men bekymringen ligger selvsagt i om totalbelastningen blir for stor når Roald allerede har en krevende jobb som rektor.

– Ingen skal være i tvil om at Roald fortsatt er ansatt i 100 prosent stilling som rektor ved Bibelskolen, og rollen som ektemann, far og rektor kommer i første rekke. Når det er sagt, kjenner jeg Roalds arbeidskapasitet som godt over snittet, så jeg tror nok at dette helst skal gå godt, sier Furnes.

Styret ved bibelskolen har sagt som en forutsetning for engasjement at dette kan skje uten at arbeidet ved Bibelskolen må vike.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Sliter du med å finne julekort med klassiske kristne motiver, har du trolig ikke prøvd hardt nok, for kortene finnes. Uansett hjelper det å etterspørre juleeffekter du savner.

KVS Lyngdal har så langt i år tjent 1,3 millioner kroner på salg av tømmer.

Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett, ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.

Bildøy Bibelskole og ImF Midthordland erstatter julemessen med et annet arrangement på en annen tid på året.

At ImF-styret har valt Kjell Hauan til nestformann er i tråd med det som har vore praksis dei ti siste åra. Tanken bak har ei endå lengre historie.

Copyright © Sambåndet 2019