Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Et team-år på oppløpet

– Bra, sier alle fire i kor når de skal oppsummere året.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 17. juni 2011.
ImF-teamet 2010-2011

ET ÅR I FORANDRING: Teamåret setter sine spor på ulike måter, mener Eirik Omdal fra Hægeland (bakerst), Ingrid Alsvik fra Tau, Stine Merete Stranda fra Rognan og Eyvind Volle fra Ålesund. FOTO: VILHELM VIKSØY

For ett år siden var Eirik Omdal, Ingrid Alsvik, Stine Merete Stranda og Eyvind Volle alle spente på utfordringene som ventet. Med ulike forutsetninger og motiver, stupte de uti et team-år sammen.

I dag, etter et år med lange mil i den turkise team-bilen, timer med møteplanlegging, samtaler med hverandre og andre, internatmat, bilmat, kromat, lemping av kofferter og lite privatliv – er de alle enige: de er glade for at de alle fire sa ja til team-året.

Forkynner
Givende, krevende, lærerikt. Det er stikkord de bruker for å beskrive året, bare dager før siste etappe er unnagjort.

Nå pakker de snart ut av kofferten for siste gang, før studielivet venter til høsten. Men for en av team-deltakerne må kofferten snart hentes fram igjen. Eyvind Volle som var sistemann inn i teamet, skal fortsette som forkynner i Sunnmøre Indremisjon fra høsten. Han er noe overrasket over valget han har tatt, men det er ikke de andre tre.
– Vi hadde ikke greid så mange andaktene uten ham, sier Ingrid, og får støtte fra de andre. Det er Eyvind som har stått fram som den store forkynneren.

Gudslivet
Men de har alle møtt, og tatt, nye utfordringer og lagt bak seg et år som har fått stor betydning.
– Vi har utviklet oss gjennom det å samarbeide med hverandre og andre mennesker vi har møtt underveis, sier Ingrid.

– Ja, og vi har blitt kjent med oss selv på en annen måte enn før, sier Stine Merete, og peker på at også gudsforholdet har fått en ny dimensjon.
– Jeg har på en måte kommet nærmere Gud ved å bli mer avhengig av ham, så året har betydd mye for kristenlivet mitt, sier hun.

Karaoke
Men ikke alt de har opplevd var planlagt på forhånd.
– Jeg har sunget karaokeduell med Irene Krokeide Alnes, sier Eyvind. Han tapte med ett poeng.
– Men de lærde strides om akkurat det, sier han.

De har også drukket bensin ut av tanken på teambilen – som er en dieselbil. Hvordan bensinen havnet feil?
– Ingen kommentar, sier Eirik, og vil heller prate om didgeridoo-konserten han hadde sammen med Eyvind i Lyngdal sentrum.

Ferie
Men til tross for mye godt og moro sammen, det skal bli godt å være ferdig – selv om de på ingen måte har gått lei hverandre.
– Jeg gleder meg til å pakke ut og la tingene bare bli stående der uten å pakke dem ned igjen noen dager senere, sier Ingrid.

– Og nå blir det sommerferie sammen?
– Nei, sier de alle fire momentant. Et år i samme bil holder i denne omgang.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017