Sambåndet

Onsdag 20. september 2017
RSS
IKKE TEAM: ImF-UNG må klare seg uten skoleteam neste år. Illustrasjon: Ole-Jacob Ebbessen

Ikke ImF-team til høsten

– Det er trist både for Bibelskolen og ImF, sier T2-lærer Anne Nyvoll Furnes.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 27. juni 2011.
Anne Furnes

T2-ansvarlig, Anne Furnes. Foto: Egill J. Danielsen

Til tross for rekordstor T2-klasse på bibelskolen med 24 elever per dags dato, blir det ikke noe skole-team for ImF fra høsten.
– Nei, det må skje noe helt spesielt dersom vi skal få det til likevel, sier ansvarlig for T2-klassen, Anne Nyvoll Furnes (bildet).

Mer enn en
Hun synes det er dumt at de nå har avsluttet jakten på nytt team, men erkjenner at noen ganger blir ikke ting slik man ønsker.
– Vi har utfordret elevene i fellesskap, men også en del elever helt konkret. Noen har vært positive, men likevel bestemt seg for noe annet til slutt, sier Furnes, som peker på at det ikke bare handler om å finne rett antall personer.

– Et team handler om å finne de rette personene som kan fungere godt i lag også. De skal fungere som en helhet og forholde seg til både til hverandre og alle andre de møter i løpet av året, sier hun.

– Kjedelig
Teamet har hatt sin praksisplass hos ImF-UNG og reist på oppdrag for disse, både på egenhånd og sammen med forkynnere.
– Det er veldig kjedelig at det ikke blir noe team, for vi har gjort svært gode erfar-inger de siste årene, sier Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG.

De har brukt teamet inn mot skolene, ofte i samarbeid med forkynner Tor Ingvald Lauvrak.

– Å kunne bruke teamet i 1 til 2 uker på samme sted til å drive kristen ungdomsarbeid på skolen på den måte, betyr mye. Dessuten har det stor betydning for merkevarebygging og det å gjøre arbeidet til ImF-UNG kjent på skolene.

Ønsker førsteårselever
Foss tror også dette vil være uheldig for bibelskolen.
– Tiden de har brukt på blant annet videregående skoler, har stor verdi i forhold til markedsføring av bibelskolen så dette blir et savn, sier han.

Nå jobber han med å finne måter å fylle tomrommet etter teamet på.
– Tor Ingvald vil besøke mange av disse stedene som er planlagt uansett, selv om han nå blir alene. I tillegg prøver vi å få til et samarbeid med bibelskolen om å bruke førsteårselever noen dager innimellom sammen med ham. Det vil dekke inn noe av dette, sier Foss.

Fortsatt åpent
Det er en mulighet også Anne Nyvoll Furnes vil vurdere, først og fremst for disippel-linja.

– Vi må se an neste års klasse som helhet først, men vi er i utgangspunktet positive til en slik tanke. Å reise sammen med en forkynner som Tor Ingvald kan være en spennende praksismulighet, i tillegg til den lokale praksisen i nærområdet, sier Furnes, som fortsatt holder døren litt på gløtt.

– Selv om vi egentlig har avsluttet jakten på et team, er ikke døren stengt. Skulle det dukke opp noen i løpet av sommeren, vil vi vurdere muligheten likevel, sier hun.

 

LES OGSÅ: – Året har vært ekstremt lærerikt

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Monica Pollestad er ny barnearbeider, og Per Åge Berge er ny forkynner i ImF Rogaland.

Hadde den tiltalte etter knivstikkingen på KVS-Bygland vært fire måneder eldre da ugjerningen skjedde, kunne han fått nesten dobbelt så lang straff.

Talar av dei mest kjende forkynnarane i Norge dei siste 50 åra blir no gjort tilgjengelege for alle.

Copyright © Sambåndet 2017