Sambåndet

Onsdag 20. september 2017
RSS

Snakkekurs på nett

Lær å bli en bedre samtalepartner – fra egen stue.

Av KPK. Publisert 1. juli 2011.

Kurset ”God å snakke med” skal på nett. Med penger fra Gjensidigestiftelsen skal Kirkens SOS utvikle «God å snakke med» på nett. Det betyr at alle med tilgang til en datamaskin snart kan øve seg på å bli bedre samtalepartnere fra sin egen stue.

– «God å snakke med» skal bli tilgjengelig for alle, sier Kåre Dag Mangersnes, assisterende generalsekretær i Kirkens SOS i Norge til kirkens-sos.no. Siden skal inneholde en blanding av lette øvelser og lesning som skal inspirere folk til å snakke med dem rundt seg om de vanskelige tingene i livet.

– Et av målene er å gi tidligere deltakere på «God å snakke med»-kurs en mulighet til å jobbe videre med den gode samtalen. Videre vil nettsiden også bli et sted for dem som ikke har mulighet til å delta på «God å snakke med»-kurset, men som likevel ønsker å lære mer om den gode samtalen, sier Mangersnes.

«God å snakke med» på nett vil bli lansert i løpet av høsten.

KPK

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Monica Pollestad er ny barnearbeider, og Per Åge Berge er ny forkynner i ImF Rogaland.

Hadde den tiltalte etter knivstikkingen på KVS-Bygland vært fire måneder eldre da ugjerningen skjedde, kunne han fått nesten dobbelt så lang straff.

Talar av dei mest kjende forkynnarane i Norge dei siste 50 åra blir no gjort tilgjengelege for alle.

Copyright © Sambåndet 2017