Sambåndet

Fredag 23. mars 2018
RSS
FORKYNNELSE: Annbjørg Barane var taler under åpningsmøtet

GF har startet

Over 400 var tilstede på åpningsmøtet

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 28. juli 2011.

SISTE FINPUSS: Fungerende ordfører Georg Indervik (midten) i samtale med leder for hovedkomiteen, Atle Våge (t.h). Møteleder og formann Sverre Dag Ljønes ser ut til å ha det meste under kontroll

– Da starter vi dere, sa Sverre Dag Ljønes på slaget 1900. Etter åtte minutt med velkomstsang fikk formannen ønske velkommen til ImFs femte generalforsamling gjennom tidene.

– Jeg er vegen, sannheten og livet. Det er noe vi kan få peke på til folk som roper etter et svar i disse dager. Da har vi en anledning til å peke på denne Jesus som vi tror på og som vi får være disipler til, sa han i sin åpningshilsen.

Velkomster
Åpnigsmøtet var som åpningsmøter flest preget av mye velkomst, blant annet av fungerende ordfører i Fjell kommune, Georg Indervik.

– Det er en stor glede og ære å ønske enhver av dere velkommen til Fjell kommune og øyriket vest for Bergen, sa ordføreren, og pekte på at det var et aktivum for kommunen å ha ImF og Bibelskolen i kommunen.
– Personlig vil jeg si at det kristne livssynet har stått, står, og skal stå sterkt i kommunen også framtida, sa han.

Opplysning
Åpningsmøtet var som åpningsmøter flest også preget av informasjon som må nå fram til stevnefolket. Enten det handler om trådløse nett, ildsjeler, mat eller barne- og ungdomsopplegget Guff og Fargeklatten.

– Jeg lurer veldig på hva dette GF er for noe, sa kaninen Irene Erik, med røtter i Bergen og på Sunnmøre. «Gamle fruer», «gretne Furnes» eller «greie, gode, gnistrende, glitrende, generalsekretær Furnes», var blant forslagene som ble foreslått før barne- og ungdomsopplegget ble presentert.

Forkynnelse
Åpningsmøtet var også preget av solid forkynnelse fra Annbjørg Barane. Disipler hos Jesus, var hennes tema og hun utfordret forsamlingen på hvor deres plass er i forhold til mesteren.

– Først og fremst har han en plass for oss der han kan elske oss med sin evige kjærlighet, sa hun, og minnet oss om at vi kan bli for travle til å ta imot fra ham.
– En mann fortalte, «jeg var så opptatt med å tjene Herren at han ikke fikk tid til å tjene meg». En annen sa, «jeg mistet Herren da jeg var så travelt opptatt med å forberede evangelisk aksjon».

– Er det samsvar mellom hans lengt etter samfunn med oss, og med vår lengt etter samfunn med han, spurte hun, og fortsatte:
– Det er stort å si ja til Jesus, men enda større er hans ja til oss – igjen og igjen og igjen.

Offer
Åpningsmøtet hadde også med seg, som åpningsmøter flest, en påminning om økonomien. På styremøtet tidligere på dagen var regnskapstall under budsjettet blitt presentert.
– Men da har vi ikke hatt GF enda, og der venter vi en solid inntekt, sa formann Ljønes med et smil, før mannskoret Manna tok oss inn i avslutningen.

Bak skjema
Og avslutningen kom 2047, 19 minutter etter tidsskjema – også det som åpningsmøter pleier å være. Men arrangørene er godt fornøyd med starten likevel.
– Det har gått omtrent som planlagt. En del rusk er det alltid, men ikke noe som ødelegger humøret mitt, sier Atle Våge, leder i hovedkomiteen.

Humøret var også på plass hos generalsekretær Erik Furnes.
– 400 på møtet? Det bør være såpass, men jeg vet om en del som er undervegs. Men det var en fin gjeng som var her. Det var en flott kveld med god forkynnelse. Jeg tror vi kan kalle dette en god start, sier Furnes.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mens studentene på Bildøy Bibelskole er på tur, benytter fire mannfolk anledningen til å jobbe dugnad på skolen.

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Copyright © Sambåndet 2018