Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS
SANG OG MUSIKK: Fellessang er et viktig innslag under Visjons- og misjonsmøtet. FOTO: VILHELM VIKSØY

GF innfridde forventningene

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode, sier Erik Furnes.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 15. august 2011.

– The best GF ever, sier Atle Våge, leder for arrangementskomiteen

Tidenes femte generalforsamling i ImF er historie, og i følge tilbake-meldingene var det et vellykket GF.
– Vi må jo nesten tro folk på det de sier, sier Furnes.

Fra folk i alle aldrer kommer begeistrede meldinger på det som de har vært en del av. Meldingene handler både om forkynnelse, innhold og rammene.

Godt gjennomført
– Det har vært en åndsatmosfære over samlingene som gjør at mennesker er blitt berørt. Rammene har også vært tjenelige, det ser ut til at vi har truffet bra med sangvalg, barne- og ungdomsopplegget har fungert og den tekniske tilretteleggingen har vært god, sier han.

Han får støtte av Atle Våge, leder for den praktiske arrangementskomiteen.
– The best GF ever, sier han, med et smil. Han er godt fornøyd med innsatsen til de frivillige.

– Vi hadde masse folk, og så langt jeg vet, nok folk. Det er nok alltid småting å justere, men alt i alt var dette etter oppskriften, sier han.

Bergenskode
Årets stevne ble avviklet på Bildøy Bibelskole. På forhånd var det knyttet seg en viss spenning til oppmøte-tallet for erfaringene fra sist gang GF var på Bildøy, var ikke de beste. Den gang svingte deltakertallet på kveldsmøtene fra 520 til 750. I år gikk tallene fra 400 til 1200.

– På den bakgrunn er det en forbedring, men det er mye å gå på, sier Furnes om tallene som ligger bak både Molde i 09 og ikke minst Stavanger i 2007 med 1500 på det meste.
– Så hvis noen kan hjelpe oss til å knekke koden på hvordan man lokker misjonsfolket til Bildøy og bergensregionen, hadde det vært fint.

Også tallet på utsendinger er en utfordring å holde oppe. I år var tallet på utsendinger 212, litt mer enn forrige Bildøy-GF som den gang ble omtalt som dårlig. I Molde var tallet 306 og i Stavanger i 2007 var det 268.

God økonomi
Det mest oppløftende tallet etter GF, er gavetallene. 444.000 ble gitt i samlede kollekter i løpet av stevnedagene. Dette er høyeste tall noensinne og 30.000 mer enn budsjettert. Tallet inkluderer også 121.000 som i sin helhet ble gitt til Asia-link lørdagskvelden.
– Det er litt utradisjonelt å gjøre det sånn, men en god prøve for oss selv på om det faktisk er «saligere å gi enn å få». Når totalen likevel blir så bra, er det et kjempetilslag til oss om at misjonsfolket ønsker å ta ansvar for et misjonsperspektiv, sier Furnes.

Årets GF har også mindre utgifter til hall og leie av AV-utstyr siden det i stor grad var eget utstyr som ble brukt. Også inntekter fra matsalg og overnatting tilfaller i stor grad Bibelskolen og Fjell-ly leirsted, og ikke eksterne firma.

Neste generalforsamling er planlagt til sommeren 2013 i Rogalandsregionen, men endelig sted er ikke bestemt.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017