Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Venter rekorddeltagelse

Trosopplæringskonferansen har allerede 1400 påmeldte.

Av Ole Andreas Husøy, KPK. Publisert 22. september 2011.

Jorunn Blindheim leder hovedkomiteen for Trosopplæringskonferansen. Fotograf: Lena Skattum

Den årlige Trosopplæringskonferansen i regi av Kirkerådet og IKO – Kirkelig pedagogisk senter opplever igjen rekordpåmelding. 1400 var påmeldt 15. september, mot 1030 på samme tid i fjor.

– Jeg er begeistret. Nå utvider vi konferansesalen, og det er fortsatt mulig å melde seg på, sier hovedkomitéleder, Jorunn Blindheim i en pressemelding.
Hun er overbevist om at man har et engasjerende og faglig sterkt program, som hun tror vil innfri forventningene i deltakerne.

Trosopplæringskonferansen arrangeres 27. oktober på Norges Varemesse, Lillestrøm, og har de siste to årene hatt rundt 1250 påmeldte deltakere.

Godt rykte
– Vi arrangerer et mangfoldig seminarprogram og et torg der man kan hente ideer til arbeidet. Det viser seg at folk setter pris på dette. Og ettersmaken av konferansen har vist seg å vare en stund. Deltakerne mener at konferansen får betydning lokalt, sier Blindheim. Hovedkomiteens leder tror også den tekniske siden av konferansen, med profesjonelle mennesker i alle ledd, gjør sitt til at opplevelsen blir god.

Går til kilden
Årets program får blant annet fram det store mangfoldet i Bibelens tekster.
– Vi går til kilden i år – til grunnlaget for trosopplæringen. Jeg tror temaet «Bibelen» vil skape begeistring, og at vi kan få frem at vi jobber mangfoldig og variert med å formidle Bibelens innhold til nye generasjoner, sier Blindheim.

Hun gleder seg også til alle de små møtepunktene som vil oppstå under konferansen, med engasjerte mennesker som i samtaler oppmuntrer hverandre til fortsatt satsing på trosopplæringen. KPK

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017