Sambåndet

Søndag 24. september 2017
RSS

Alkoholkampanje rettet mot foreldre

Av KPK. Publisert 28. september 2011.

Denne høsten lanserer «Av og til – uten alkohol» en kampanje som særlig skal få foreldre til å tenke gjennom sine egne drikkevaner i forhold til barn. Det skriver Blå Kors på nett.

– Tre av fire voksne mener man bør la være å drikke sammen med barn, ifølge våre undersøkelser. Samtidig svarer halvparten at de drakk alkohol sist de var sammen med barn i selskap eller på fest. Dette viser at de aller fleste har gode holdninger, men at det samtidig er et stykke mellom liv og lære, forteller Kari Randen i Fagbladet.no.

Randen er daglig leder i «Av og til – uten alkohol».  Nå går de bredt ut for å få så mange som mulig til å slutte opp om kampanjen, blant andre avholdsorganisasjonene, Barneombudet og fagbevegelsen.

– For oss er det viktig at kampanjen synes ute på arbeidsplassene, der det skapes holdninger, og der voksne påvirker hverandre i ulike retninger. Samtidig håper vi at ansatte i det offentlige støtteapparatet, som for eksempel helsestasjoner, kan bruke kampanjen i sitt holdningsskapende arbeid, sier Randen.

Kampanjen lanseres for alvor i slutten av september, i forbindelse med skolenes høstferie rundt omkring i landet. KPK

Australias statsminister Malcolm Turnbull forsvarer kirkens rett til å nekte å vie folk.

Neste uke kommer Bergens Indremisjons blad ut igjen med færre sider og i enklere format.

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Copyright © Sambåndet 2017