Salomokonkurransen

Deltakervekst for Salomokonkurransen

63 lag er påmeldt årets konkurranse. Det er det høyeste tallet på flere år.

Foran årets oppstart var målet å øke oppslutningen om bibelkonkurransen for barn og unge.
En egen reklamefilm ble produsert, og NLM ble invitert med på prosjektet, men lenge så det ut til at veksten likevel skulle utebli.

For da påmeldingsfristen gikk ut 20. oktober, var det bare 46 lag på deltakerlisten. Det var en liten framgang fra i fjor, men mindre enn de to foruutgående årene (51 og 53)

Ansvarlig for Salomkonkurransen, Ingrid K. Steinshamn ønsket ikke å spekulere i den manglende veksten, men løftet det inn som et bønneemne for fremtiden.
– Jeg synes det er leit at ikke flere har meldt seg på. Vi skulle så gjerne ha nådd ut til flere unge med hele bibeltekster, ikke bare vers eller gjengitte fortellinger. Derfor er det et bønnemne for min del, som jeg håper flere tar del i; at iveren og nøden for bibellesning øker hos oss voksne, slik at vi igjen kan påvirke barna våre!

Hun skulle få bønnesvar fortere enn tenkt. For godt på overtid tikker det nå inn påmeldinger fra ImF-skolene.
– Ja, de tar av i påmeldingsiver. Det er kjempegøy, sier Steinshamn begeistret.

Positiv respons fra NLM
Nytt av året er også et samarbeidet med NLM som gav ImF-UNG tillatelse til å sende informasjon til alle lag, skoler og forsamlinger som er tilknyttet organisasjonen. Den ble godt mottatt, men entusiasmen er ikke omsatt i reell påmelding.
– Responsen som kom umiddelbart etter at vi sendte ut invitasjoner, var nesten rørende, forteller konsulent Ingrid K. Steinshamn.
– Mange var positive, men det ble nok med tanken for de fleste. En håndfull NLM-lag er med denne runden, så får de andre jobbe videre med tanken frem mot neste gang, forteller hun.

Da den opprinnelige fristen gikk ut var 16 lag er påmeldt i aldersgruppen 5.-7. klasse, og 30 lag i ungdomsskolealder. Som vanlig er det ImFs egne skoler som er den største deltakergruppen.
– Danielsen stiller sterkt, med 16 lag bare fra de tre ungdomsskolene i Hordaland, bekrefter Ingrid.

Enkelt å bli med
Hun oppfordrer alle til å melde seg på konkurransen neste gang. Også privatpersoner, enten det er foreldre eller besteforeldre, oppfordres til å samle barn eller barnebarn med venner, og etablere et lag.
– Hvem som helst kan etablere et lag, det trengs bare tre deltakere i rett alder, pluss en voksen. Det er en glimrende mulighet til å øke barns bibelkunnskap, fortsetter hun.
– Vi er kjempeglad for de lagene som har meldt seg på, og gleder oss til å bli bedre kjent med deltakerne. Nå gleder vi oss til å arrangere en heidundrende Salomokonkurranse!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.