Sambåndet

Onsdag 20. september 2017
RSS

Savner du GF-møtene?

Nå finner du dem tilgjengelig som ressurser på imf.no.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 17. november 2011.
Torgeir Hauge

Fakta

Se videoopptak fra GF her

Det har vært etterlyst i mange år – fra en stadig større brukergruppe. Nå er det tilbudet endelig på plass: møteopptak på internett.

– Vi har etter hvert store apparat i sving for å publisere lyd og bilde til bruk på storskjerm og internett under stormøtene våre. Vi bestemte oss derfor før GF i sommer for at vi ville ta opp produksjonen som da ble laget – uten at vi visste om den kom til å bli brukt, sier medieleder Torgeir Hauge.

Fra nett
Også tidligere har det vært vurdert lignende ressursgjenvinning, men det har strandet litt på oppløpet. Men de siste års utvikling, og da særlig en stadig større internettkapasitet hjemme hos folk flest, har gjort alt mye enklere.

For det som blir presentert nå er enkelt – og gratis. På imf.no vil det ligge videofiler under «ressurser», ikke for nedlasting, men for visning direkte fra internett.

– Det er enklere enn noensinne. Det handler kun om å gå inn på en nettside og trykke play.

Gratis
Filene er publisert via tjenesten Vimeo og det kreves ingen ekstraprogram for å kunne gjenoppleve GF. Alt man trenger er en datamaskin kraftig nok for å vise levende bilder og internetttilkobling rask nok til å streame film.

– Det blir på samme måten som for de som fulgte GF direkte bare at det nå er opptak man ser, sier Torgeir Hauge.

Det er ikke hele GF-møtene som ligger ute, men taler og bibeltimer.

– Det blir for langt og omfattende å legge til rette for hele møter og alt som skjer i et møte er ikke like spennende i etterkant. I tillegg ville musikkvisning gitt oss kostnader i forhold til publisering. Nå er alt gratis.

Flere kommer
Taleopptakene vil ikke være tilgjengelig som nedlastbare filer, bare som direkte spillbare i nettleseren.

– Opptakene ligger i høy kvalitet, så bildene vil uten problem kunne kjøres på full skjerm på datamaskinen, eller vises på storskjerm dersom mange er samlet, sier Hauge.

Foreløpig ligger det syv opptak klar, men det vil komme flere med tiden.

– Framtidige storsamlinger vil bli gjort tilgjengelig på samme måten. Dette er også produksjoner som vil ha samme høye kvalitet og som det derfor vil være hensiktsmessig å gjøre tilgjengelig også i ettertid.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Monica Pollestad er ny barnearbeider, og Per Åge Berge er ny forkynner i ImF Rogaland.

Hadde den tiltalte etter knivstikkingen på KVS-Bygland vært fire måneder eldre da ugjerningen skjedde, kunne han fått nesten dobbelt så lang straff.

Talar av dei mest kjende forkynnarane i Norge dei siste 50 åra blir no gjort tilgjengelege for alle.

Copyright © Sambåndet 2017