Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

140 år med søndagsskole

Feiret med Storsamling og togkake.

Av KPK. Publisert 29. november 2011.

Bergens Indremisjon Betlehem har hatt søndagsskole i 140 år. Det var pastor Storjohann som i 1870 lanserte tanken om at Bergens Indremisjon burde starte søndagsskole. Både Stavanger og Oslo hadde da hatt søndagsskole i noen år, men i Bergensområdet var det ikke et slikt tilbud for barna. I 1871 ble søndagsskolen en realitet. En regnet med en forsiktig start med cirka 100 barn, men raskt var 550 barn innskrevet i søndagsskolen. Allerede fem år etter starten var 1300 barn registrert.

I 2011 er 122 barn innskrevet i Bergens Indremisjons søndagsskole. 21 voksne og ungdommer er med som ledere. Nylig ble jubileet behørig markert. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017