Sambåndet

Søndag 22. oktober 2017
RSS

140 år med søndagsskole

Feiret med Storsamling og togkake.

Av KPK. Publisert 29. november 2011.

Bergens Indremisjon Betlehem har hatt søndagsskole i 140 år. Det var pastor Storjohann som i 1870 lanserte tanken om at Bergens Indremisjon burde starte søndagsskole. Både Stavanger og Oslo hadde da hatt søndagsskole i noen år, men i Bergensområdet var det ikke et slikt tilbud for barna. I 1871 ble søndagsskolen en realitet. En regnet med en forsiktig start med cirka 100 barn, men raskt var 550 barn innskrevet i søndagsskolen. Allerede fem år etter starten var 1300 barn registrert.

I 2011 er 122 barn innskrevet i Bergens Indremisjons søndagsskole. 21 voksne og ungdommer er med som ledere. Nylig ble jubileet behørig markert. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF går fra å tilby økonomitjenester til andre, til selv å kjøpe økonomitjenester, inkludert økonomileder, fra Knif-regnskap.

Kretsleder i Sunnmøre Indremisjon, Johan Halsne, ønsker å forberede bedehuset på å kunne gjennomføre gravferd.

Opposisjonspartiene kom med knallhard kritikk mot regjeringens kuttforslag til folkehøgskolene.

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Copyright © Sambåndet 2017