Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS
SAMMEN: Fra sceneteppet på Pit Stop Leirvik

Vellykket Pit Stop-høst

Årets Pit Stop-sesong, for første gang med fire pit, er avsluttet.
– Utrolig kjekt, oppsummerer Kenneth Foss.

Av Sambåndet. Publisert 29. november 2011.

Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG. Foto: Egill J. Danielsen

– Alt i alt er vi kjempefornøyde. Tilbakemeldingene har vært mange og positive. Det har vært utrolig kjekt, rett og slett, sier Foss.

Flere hundre unge har besøkt de fire arrangementene. ImF-UNG-lederen er begeistret over at de lykkes med å nå ungdom også i dag.

– Noe av det som har gledet meg mest, er den tydelige forkynnelsen som har preget samlingene. Det var noe av det som ble fokusert på i planleggingen, å få inn unge talere med en tydelig stemme. Det har blitt veldig godt mottatt, og min mening er at de som sier at ungdommen i dag ikke tåler direkte, utfordrende bibelundervisning og lengre prekener, tar feil.

Han peker også på det at lokal ungdom har delt vitnesbyrd som en positiv opplevelse.
– Personlige historier føles nært og sårt, samtidig som det utfordrer oss. Enten det handler om hvordan en kom til tro eller hvordan Gud har hjulpet mennesker gjennom vanskelige ting, så berører det, og kan være både inspirerende og lærerikt for andre. Jeg synes dette har fungert veldig godt som en del av møtene.

Reprise neste år.
Ikke alle Pit Stop-arrangementene er ferdig evaluerte, men alt tyder på at de samme fire samlingene også neste år. Det foreligger ingen planer om å utvide med flere Pit Stop.

– Jeg synes vi har fått på plass ting som fungerer, med de fire stedene. Vi hadde positive erfaringer med forsøket på Leirvik, og allerede før helgen var over var vi enige om at vi måtte jobbe mot å gjenta det til neste år. Også på Nærbø er engasjementet stort.

– Det viktigste er det lokale engasjementet, hvor ungdommen selv står på, og kretsene og bedehusene selv er med på å drive arrangementene frem. Dette har fungert bra i år, og er noe av det jeg vil trekke frem som det mest positive.

Vanskelig søndag.
Av utfordringer peker Foss på søndagen.
– Pit Stop starter vanligvis med møte fredags kveld, seminarer på dagtid lørdag og et godt besøkt kveldsmøte. Så kommer vi til søndagen, som har vært en liten utfordring. Det er ikke like naturlig for ungdommene å gå på møte søndags morgen, samtidig som mange av de som vanligvis går der holder seg hjemme, fordi de vet at møtene har et mer ungdommelig preg.

– På Stord ble Pit Stop arrangert i høstferien, dermed hadde vi muligheten til å begynne allerede på torsdagen, og ha siste møte på lørdags kveld. Dette fungerte bra, og vi kjører det samme neste år. Dette kan også være en idé for de andre arrangørstedene; Så det kan være en idé, å arrangere fra torsdag til lørdag, og sånn sett avslutte «på høyden».

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017