Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Sjelesorgkurs på Bildøy

19.-21. mars 2012 arrangeres det sjelesorgkurs på Bildøy Bibelskole. Målet er å skape interesse og sette fokus på aktuelle problemstillinger.

Av Sambåndet. Publisert 7. desember 2011.

ERFARING: Gunnar Elstad blir kursleder for sjelesorgkurset. Foto: Vilhelm Viksøy

Fakta

Sjelesorgkurs

 • Påmelding:
  Mail til imf@imf.no eller på telefon til 56314240
 • Priser:
  - Måltid uten overnatting (inkl stevneavg): kr 1 000,- pr person
  - Dobbeltrom (inkl stevneavg): kr 1 700,- pr person
  - Enkeltrom (inkl stevneavg): kr 1 900,- pr person.
 • Program: kommer snart

– Kurset er midt i blinken for deg som driver med sjelesorg, og for deg som har interesse for dette spennende området. Her får du muligheten til å bli tryggere i slike situasjoner, og til å utrustes for å møte andre på en enda bedre måte, sier Aud Karin Kjølvik, en av arrangørene.

Gunnar Elstad står for undervisningen på kurset. Han har mange års erfaring med sjelesorg, og er i dag redaktør for NLMs nettsted sjelesorgogveiledning.no. Elstad underviser mye innenfor temaet både i NLM og andre sammenhenger, og har tidligere jobbet på Bibelskolen i Grimstad, i Laget og som forsamlingsleder.

– Vi er kjempeglade for å ha fått med oss en ressursperson som Gunnar Elstad, forteller Aud Karin Kjølvik.

Et håndslag.
– Dette kurset arrangeres fordi ImF i kontakt med Bibelskolen ønsker å gi et håndslag til alle de som ser på sjelesorg som noe relevant. Jeg tror det er en viktig ting som kan utgjøre en forskjell i menneskers liv. Det er en god måte å verdsette andre menneskers liv og historie på, forteller hun.

Kurset er rettet mot ansatte innenfor misjonen, og andre som har interesse. Opplegget er tilpasset både erfarne sjelesørgere, og de som er helt ferske. Programmet vil veksle mellom undervisning, samtalegrupper og arbeid ut i fra tenkte situasjoner, såkalte «case».

– I løpet av kursdagene vil vi presentere hva det vil si å være en sjelesørger og sette fokus på ulike temaer og problemstillinger en kommer borti innenfor sjelesorg. Håpet er at folk skal få frimodighet til å tørre å ta de vanskelige samtalene, og lære noe. Dette passer både for de som har drevet med sjelesorg lenge og har et engasjement for det, og for de som bare ønsker å lære mer, utdyper Kjølvik.

– Viktig tjeneste
Hun mener behovet for sjelesørgere er reelt, og håper flere engasjerer seg.

– Jeg tror det er mange mennesker som har ting de reflekterer over, kjemper med og utfordres av. Som kristne mener jeg det er en viktig tjeneste og oppgave å gå med folk gjennom disse tingene. Jeg er glad for alle de som har en gave og et engasjement innenfor sjelesorg og veiledning, men håper at enda flere skal bli interessert fremover.

Interesserte kan melde seg på ved å kontakte ImF sentralt (se faktaboks).

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017