Sambåndet

Lørdag 25. mai 2019
RSS

Turné og CD-slipp

– Det har vært kjempekjekt og nå er julestemningen på plass, sier Marit Stokken.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 19. desember 2011.

Sammen med sin faste følgesvenn Irene Krokeide Alnes har Marit Stokken nylig avsluttet «Sang i advent», en førjulsturné på sør og vestlandet. Det har vært en innholdsrik og inspirerende reise.
– Det er alltid kjekt å møte både gamle og nye venner ute blant misjonsfolket, sier Marit begeistret.

Evje, Varhaug, Fister, Meling, Myking og Sotra er stedene som fikk besøk denne gangen. Med seg hadde de også Sveinung Andersen (tre kvelder) og Arne Pareli Pedersen (en kveld). Oppmøtet har vært godt, til tross for vekslende vintervær.
– Men det er jo det som er juleværet, sier Marit og ler. Snøstorm og glatte veger, vinterstille natt, øsende regnvær, ferjetur med fare for orkan i kastene, stjerneklar vinternatt – variasjonen har vært god.
– Men vi rakk alle konsertene som planlagt.

Når Marit & Irene drar på førjuleturné, er det ikke bare julemusikk på programmet. Bare siste del av kvelden er viet julestemningen. Første del er det andre sanger på programmet. For dette var også en turné med slipp av deres helt nye cd: Ennå er det håp.
– Den sangen ble til for tre år siden og betyr veldig mye for oss, forteller Marit.

I lengre tid hadde de bedt mye for ungdomsmiljøet på Godøya. Flere ungdommer som vokste opp på bedehuset, gled på avstand fra Jesus. Det var kamp. Mange var i bønn. På et møte der Marit talte, siterte hun mottoet til Evangeliesenteret fra talerstolen: Ennå er det håp. Setningen traff Irene midt i hjertet.
– Irene reiste rett hjem den kvelden og skrev denne sangen. Fjorten dager senere kom fem ungdommer til Godøy for å holde møte. Da begynte ungdomsvekkelsen. Det som skjedde, ble derfor et sterkt bønnesvar, sier hun.

Andre nye sanger på den ferske cd-en er «Du er et kongebarn» av Håkon C. Hartveit, «Gud har full kontroll», med tekst av Haldis Reigstad og en rykende fersk Gaither-oversettelse, «Da kom en morgen». Den siste sangen var det knyttet litt spenning til, for slike oversettelser må godkjennes av forfatteren. Det kan ta sin tid.
– Den endelige bekreftelsen kom dagen før vi reiste på turné, så det var litt spennende, innrømmer Marit.

I tillegg til nye sanger, er det også funnet plass til fire gamle sanger fra de tidligste produksjonene.
– Sanden media, som har hatt ansvar for produksjonen, ønsket at vi skulle ha med noe av det gamle. Derfor har vi tatt med fire sanger som vi hadde på noen av de første platene våre, to av dem skrevet av Lars K. Vik fra Fitjar, forteller Marit.

Og skal man tro responsen under turnéen så har den nye cd-en falt i smak.
– Vi er veldig fornøyd med salget så langt, men vi har fortsatt mange igjen så det er bare til å kjøpe i veg, sier Marit og hinter frampå om at det snart er jul.
– Så hvis du vil hjelpe oss med å nå ut med evangeliet, kan du gi en plate i julegave. For det er derfor vi reiser ut – for at evangeliet skal nå ut, sier Marit Stokken.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bjørn Are Davidsen har undersøkt hva slags bilde lærebøker i grunnskolen og videregående skole gir av kristendommen. Det er et utpreget mørkt bilde.

Atten ungdommer fra Bedehuskirken brukte påsken til å besøke en misjonærfamilie i Sørøst-Asia.

I fjor registrerte misjonseide Plussreiser en økning på inntil 27 prosent på reiser til Israel.

Nyansatt administrasjonsleder i ImF-Ung, Anne-Kari Vik, oppfordrer lag og forsamlinger til å ta kontakt hvis de trenger administrativ hjelp.

Representanten for 21 campingplasser på Agder og i Telemark spør hvorfor det ikke er snakk om brannsikkerhetskrav på bobilparkeringer, stellplasser og rasteplasser.

Copyright © Sambåndet 2019