Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

ImF skal kartlegge folket

Skal sammen med TNS Gallup undersøke det norske folk sine holdninger til bedehuset.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 12. januar 2012.

GODT DRIV: Trond Johansen og de tre Bildøy-studentene Hanna Knutsen, Gunnar Eldevik og Liv Helen S. Eriksen, finsikter spørsmålene som skal avdekke hva folket mener om ImF og bedehuset. FOTO: Vilhelm Viksøy

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Fakta

ImF-undersøkelsen

  • folket i Norge skal spørres om deres forhold til bedehuset og ImF
  • gjennomføres i samarbeid med TNS Gallup i løpet av januar
  • resultatet presenteres på konferanse 10. mars
  • kostnad: i overkant av 100.000

– Vi er i ferd med å gjøre noe som aldri er gjort før, sier en engasjert Trond Johansen, kretsrådgiver i Sogn og Fjordane.
– For nå skal vi rett og slett undersøke hvor langt folket egentlig står fra ImF og bedehuset.

Sammen med tre studenter fra disippelklassen Bildøy Bibelskole finpusser han i disse dager spørsmålene som i løpet av januar skal sendes ut til en representativ gruppe i det norske folk. Resultatene kommer i løpet av februar og blir presenteret i sin helhet på en konferanse 10. mars. Da får vi de nakne fakta om hva det norske folk egentlig mener om folket på bedehuset.

«Hjelp oss».
Ideen til undersøkelsen kom for ett år siden da Trond Johansen trommet sammen til en helg med fokus på evangelisering for folket i Sogn.
– For hvem skal fortelle naboen om Jesus hvis ikke vi i indremisjonen gjør det, spør han retorisk.

Roald Evensen var hentet inn fra ImF sentralt for å undervise om hvordan man kan evangelisere i dag, men påmeldingen glimret med sitt fravær. Fem dager før var det tomt på listen. Johansen var i ferde med å avlyse, men samme kveld tikket de første påmeldingene inn. Da lørdagen kom, var de 70 deltakere.

– Og jeg vil påstå at så godt som alle var levende opptatt og engasjert av tema: «Vi vil ha mer. Hjelp oss», sa de.

TNS Gallup.
Først tenkte han å ta med spørrearket og gå fra dør til dør i en av bygdene i Sogn, men fant fort ut at det ble både for tidkrevende og for lite. I stedet ble TNS Gallup koblet på prosjektet. Det ble også ImF sentralt og de fleste andre kretsene. Nå er det meste klart for tidenes undersøkelse i ImF-regi.

– Det vi ønsker å finne ut er kort og godt: hvor langt unna bedehuset står det norske folk. Hvis vi for eksempel spør: «kunne du tenke deg å ta turen til et bedehus», og 80 prosent svarer nei – da må vi vurdere om vi skal legge om ressursbruken vår for å nå disse. Svarer de ja, så må vi jo spørre oss: hvorfor er de der ikke da? Dette er kjempespennende!

For alle.
I tillegg til å presentere undersøkelsen i konferanseform, blir den også tilgjengelig som bok.
– Det er viktig at ledere og ledelsen får resultatet, men enda viktigere at ImF-folket får den. Det er de som kan gjøre noe med det som kommer fram, sier Johansen.

I tillegg til selve undersøkelsen vil boka inneholde et drømmebilde av bedehuset slik utvalgte personer ser det. En av bidragsyterne her er statsråd Rigmor Aaserud.
– Og det er vi veldig stolt av å ha fått til.

Bare starten.
Men selv om det er en omfattende undersøkelse, er det først etterpå det hele begynner, i følge Johansen. Ledere
– I boka vil 6-10 personer også utfordres på å skrive noe om det som overrasket dem mest. Dessuten har alle kretsene våre årsmøte fra mars til juni. Så undersøkelsen i seg selv fører ikke til noe, den må brukes. Dessuten håper vi å gjennomføre en tilsvarende undersøkelse i 2015 for å se om vi har gjort noen med det vi lærte.

Selve undersøkelsen har en prislapp på i overkant av 100.000 kroner som dekkes i et spleiselag mellom aktørene bak og eksterne bidragsytere.  ImF sitt bidrag er på 37.000 kroner via evangeliseringsfondet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017