Voice of Joy

Sangfest i nye lokaler

Singing in the city flytter i år fra IMI-Forum til Fredheim arena.

For tredje år på rad inviterer Indremisjonsforbundet til gospelhelg i Stavanger-regionen. 3.-5. februar står stemningen i taket når gospel-artister fra USA, Sverige og Norge, for å fremføre fengende musikk med godt budskap.

Nytt av året er at konserthelgen flyttes fra IMI Forum til Fredheim Arena i Sandnes. Primus motor for Singing in the city, Johan Halsne forklarer at det er to grunner til at man bytter lokaler:

Full konsertsal.
– Det handler blant annet om økonomi. IMI Forum ble for dyrt for oss. Arrangementet gikk med underskudd begge de to første årene til tross for til dels svært god oppslutning på enkelte konserter. Skal Singing in the city bli en varig tradisjon må vi gå i balanse. Derfor har vi funnet rimeligere lokaler.

Fredheim Arenas lokale er om lag halvparten så stort som IMI Forum, og rommer opptil 500 personer. Halsne understreker at det dermed blir mer intimt og at man unngår følelsen av glissen sal når man er et halvt tusen mennesker.
– Ulempen er selvsagt at vi blir færre enn vi kunne vært under kveldskonsertene som tradisjonelt har vært bortimot fulle i IMI-Forum.

– Hva kan dere friste med av musikalske godbiter i år?
– Det blir mye nytt, som de fleste ikke har hørt før. Blant annet kommer The Crist Familiy fra USA. Vi er glade for at det endelig har lykkes å få denne flotte gospel gruppen til Norge. Gruppen består av mor, far, to døtre, tante og onkel, en ekte familiegruppe som har sunget sammen siden 1987. De er en av mest populære gruppene i Southern Gospel miljøet i dag.

Norges beste kor.
– Fra Sverige får vi besøk av Mikael Järlestrand og fra Karmøy kommer for tiden Norges beste gospelkor, Voice of Joy. Dessuten kan vi glede oss til jentegruppen Tell fra Stavanger og til Synnøve Aanensen med familie. Jeg tror det blir noe for de fleste, selv om det kanskje er aldersgruppen 30 pluss som er hovedfokus for oss, sier Halsne.

Det har vist seg at nedslagsfeltet til sangarrangementet i hovedsak har vært strekningen Kristiansand-Bergen. Folk setter seg i bilene og kjører for å oppleve denne unike konsertsammensetningen. I år mener arrangøren at det blir enklere for de reisende:

– Ved Fredheim Arena har vi stor parkeringsplass. Og den er gratis, forklarer Halsne, før han legger til:

– Husk at du finner detaljert program og all informasjon om arrangementet på www.singinginthecity.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.