Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Halldorf med bok om kirkeåret

Av KPK. Publisert 13. februar 2012.

I boken Hellig år tar den svenske pinsepastor, redaktør, retreatleder og forfatter Peter Halldorf leserne med på en vandring gjennom kirkeåret slik det begynte å ta form i Jerusalem på 300-tallet. Han beskriver hvordan de ulike dagene og tidene i kirkeåret vokste fram.

«Kirkeåret, eller det liturgiske året som det også kalles, er en måte å feire og leve seg inn i de store hendelsene i Jesu liv. Fra jul til påske, fra pinse til advent følger vi Jesus gjennom evangeliene og lar våre liv innpodes i hans liv. Hvert år er et prisme som får sitt lys fra Kristus og lar det bli reflektert i skiftende farger til ulike tider i løpet av året. Hver høytid gjenspeiler ett aspekt ved troens mysterium. I feiringen av de kristne festene, av hver søndag som en påskedag, blir gudstjenesten den hendelsen som uttrykker Kirkens vesen. Den er himmelen på jorden», skriver Halldorf i forordet.

Halldorf skriver at boken ikke først og fremst er en faktabok om kirkeårets kalender og historiske bakgrunn. Hans ønske er fremfor alt at den skal fungere som en åndelig veiledning gjennom kirkeåret.

Boka, som er utgitt på Luther Forlag, er tilpasset norske forhold av oversetteren, Eyolf Berg. KPK

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018