Sambåndet

Søndag 20. august 2017
RSS

Halldorf med bok om kirkeåret

Av KPK. Publisert 13. februar 2012.

I boken Hellig år tar den svenske pinsepastor, redaktør, retreatleder og forfatter Peter Halldorf leserne med på en vandring gjennom kirkeåret slik det begynte å ta form i Jerusalem på 300-tallet. Han beskriver hvordan de ulike dagene og tidene i kirkeåret vokste fram.

«Kirkeåret, eller det liturgiske året som det også kalles, er en måte å feire og leve seg inn i de store hendelsene i Jesu liv. Fra jul til påske, fra pinse til advent følger vi Jesus gjennom evangeliene og lar våre liv innpodes i hans liv. Hvert år er et prisme som får sitt lys fra Kristus og lar det bli reflektert i skiftende farger til ulike tider i løpet av året. Hver høytid gjenspeiler ett aspekt ved troens mysterium. I feiringen av de kristne festene, av hver søndag som en påskedag, blir gudstjenesten den hendelsen som uttrykker Kirkens vesen. Den er himmelen på jorden», skriver Halldorf i forordet.

Halldorf skriver at boken ikke først og fremst er en faktabok om kirkeårets kalender og historiske bakgrunn. Hans ønske er fremfor alt at den skal fungere som en åndelig veiledning gjennom kirkeåret.

Boka, som er utgitt på Luther Forlag, er tilpasset norske forhold av oversetteren, Eyolf Berg. KPK

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017