Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Pinsebevegelsen vedtok felles trosgrunnlag

Av KPK. Publisert 13. februar 2012.

På Pinsebevegelsens lederkonferanse LED12 sist uke ble det for første gang vedtatt et felles trosgrunnlag for bevegelsen.

Det nye grunnlagsdokumentet som ble vedtatt omfatter et felles trosgrunnlag, prosesser for godkjenning av forkynnere og innlemmelse og utmeldelse av menigheter i Pinsebevegelsen.

Det er første gang i historien at Pinsebevegelsen, som består av frie selvstendige menigheter, vedtar et felles dokument som omhandler trosgrunnlag, visjoner og retningslinjer, melder Korsets Seier.

Dokumentet ble vedtatt under forutsetning av at det foretas visse endringer som kom fram i samtalen i forkant av avstemningen. Disse endringene vil bli presentert under Pinsebevegelsens samtaleforum i slutten av mai. KPK

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018