Nytt bygg i rute

Arbeidet med den nye matsalen på Ognatun er i full gang.

Taket er på plass, og bygget er nesten tett utvendig. Alt ligger til rette for at bygget skal være klart til 1. juli 2012, akkurat som planlagt, forteller kretsleder Torgeir Lauvås.

Mildvær i januar ga en god start på byggeåret, og fredag 20. januar var sentrale personer i byggeprosjektet invitert til lunsj på Ognatun for å markere at bygget var reist.

Innsamlingsaksjon
Totalkostnadene på bygget er 8,8 millioner. Fem av disse håper kretsen å samle inn gjennom pengegaver og dugnader. I disse dager passeres tre millioner kroner på innsamlingsbarometeret, i følge administrasjonsleder i ImF Rogaland, Terje Slettebø. De øvrge 3,8 millionene vil bli finansiert gjennom kommunale tilskudd, spillemidler og momsrefusjon.

 Utbyggingen av Ognatun har vært planlagt i flere år, og allerede i 2010 vedtok årsmøtet i Rogaland planene om et påbygg. Dette viste seg å bli dyrere enn antatt, og nye planer ble godkjent på årsmøtet i 2011, denne gangen for en helt ny matsal med kjøkken. Denne rommer opp i mot 150 mennesker, og vil gi Ognatun muligheten til å ta i mot større grupper enn før.

I stedet for et påbygg, som opprinnelig ble vedtatt i 2010, er det nå et helt nytt bygg som er reist. Dette knyttes sammen med hovedbygget med en korridor. Dette er en billigere og mindre omfattende løsning enn et påbygg ville vært.

Romsligere enn før
I løpet av et år er cirka 1000 barn og unge innom Ognatun på leir. Daglig leder Tove Braut mener utbygningen vil gi et løft for leirstedet.
– Matsalen har vært for liten, nå får vi det romsligere. Det vil bety mye for leirdeltakerne våre, Ognatun er jo primært til for dem. I tillegg har vi nå kapasitet til å ta i mot større selskaper. Tidligere har vi måttet si nei til flere bryllup på grunn av plassmangel, det slipper vi nå. Den nye matsalen har også store vinduer med utsikt mot vannet, det er høyere under taket og mye lysere i lokalet. Komforten og trivselen vil bli bedre for både ansatte og gjester, forteller hun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.