God Lyngdalssommer

Men generalsekretær Erik Furnes ser også litt som kan forbedres før 2013.

– Sommeren for ImF sin del handler mye om Lyngdal Bibelcamp, sier Erik Furnes når han blir bedt om å oppsummere årets sommersesong. Bibelcampen i sør, toppet med Sommerstevnet siste uken, er den som legger beslag på mest tid og ressurser fra forbundet.

– Helt i starten er det lite folk i leiren, men det tar seg fort opp og enkelte uker er det veldig fullt, forteller Furnes som selv deltok som taler både under Sommerstevnet og i øvrige campinguker.

– Det var god stemning og jeg opplevde mye god tilbakemelding fra gjestene.

LES OGSÅ: Ikke bare Lyngdal…

Et av forholdene det kommer mest positive tilbakemeldinger på er Lyngdal Bibelcamp sitt brede tilbud til hele familien. Fra de yngste kryperne til de godt voksne på samme tid.

– Der representerer vi noe unikt i sammenlignet med en del andre steder, mener Furnes.

Ønsker voksne.
Dette brede tilbudet er samtidig noe av utfordringen.

– Vi ser at det er utfordrende og krevende å holde et like høyt nivå på blant annet barne- og ungdomsopplegget gjennom hele sesongen, sier Furnes som skulle ønske seg flere voksne ledere, særlig i barnearbeidet.

– Ungdommene som jobber der gjør en kjempejobb, så dette er ingen kritikk av dem. Men skal vi heve kvaliteten enda mer, så tror jeg vi trenger større aldersbredde på de som har sin tjeneste i løpet av sommeren, spesielt i forkynnelsen.

Han har allerede fått signal fra flere som ønsker å bidra.

– Det er vi veldig glade for. Dette er folk som står sentralt i sitt lokale barne- og ungdomsarbeid og da ønsker vi å kunne legge til rette for at de skal kunne kombinere en innsats på campen med gode feriedager, sier han.

Ned for Sommerstevnet.
Siste uken av sesongen toppes med Sommerstevnet. Da er alt større enn i de vanlige ukene, med større scene, mer lyd og lys og tettere program.

– Jeg har aldri noen gang fått så gode tilbakemeldinger på sang og musikk som i år. Det har vært en unison begeistring fra alle aldre, sier Furnes.

Men ikke alle områder har samme løft. Oppmøtetallene viser 8-900 mennesker på de best besøkte kveldsmøtene. Det er noe mer enn de beste ukene resten av sommeren, men lavere enn tidligere Sommerstevner. Dette viser også igjen i kollekttallene.

– Det er litt til ettertanke at det ikke er like fullt i leiren som tidligere år. Vi bruker langt mer ressurser på produksjonen denne uken så dette er forhold vi er nødt til å evaluere, sier Furnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.