Sambåndet

Lørdag 19. oktober 2019
RSS

Guttedrømmen blir alvor

Sangeren Arne Pareli Pedersen blir sangevangelist i ImF.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 30. august 2012.

Fakta

Arne Pareli Pedersen

  • 22 år, født i Harstad bor i Bergen
  • Nyansatt sangevangelist i ImF
  • Når han ikke står på talerstolen studerer han ved Griegakademinet. Ellers trives han godt sammen med bandet, på en god fotballkamp eller over en god tallerken mat.

– Ja, dette er noe jeg har drømt om i mange år. At jeg nå får lov til å fortelle om Jesus på denne måten, er helt strålende, sier Arne Pareli Pedersen.

Til daglig studerer 22-åringen fra Harstad ved Griegakademiet i Bergen, og mens medstudenter drømmer om å stå på scenen i store internasjonale operahus, drømmer Arne annerledes.

Guttedrøm
– Da jeg var liten drømte jeg om å bli misjonær i Brasil, sier han og ler. Deretter var det vekkelsespredikant som var planen. Etterhvert skjønte han at sangen og musikken var den gaven han hadde fått.

– Jeg har alltid sunget mye, og da jeg var en 12 år gammel skjønte jeg at det var sangens tjeneste jeg skulle stå i.

Etterhvert vokste det også fram en lengt etter evangelisering og dermed var veien kort til sangevangelisten. Nå blir drømmen altså oppfylt – som sangevangelist i ImF i 20 prosent stilling.

Han vet forsåvidt hva han går til for han har allerede tjuvstartet. Siden 2009 har han vært på flere turneer og aksjoner med Marit og Irene.

– Jeg har fått en god opplæring og praksis. Både fra dem og Gunstein Draugedalen, sier han.

Elsker å formidle
Reiseruten for høsten er klar og nå bare gleder han seg. Alle som opplevde Arne under Sommerstevnet i Lyngdal, tror ham så gjerne. Med sitt eget band, Pareli, i ryggen og en feststemt forsamling foran seg, ledet han sangen og musikken gjennom alle møtene til stor begeistring. Særlig under allsangkvelden boblet han på scenen med nordnorske blødmer, gamle bedehusslagere og vitnesbyrd om Jesus.

– Sånne ting elsker jeg å gjøre. Det er bare så kjekt, sier han begeistret.

Og han innrømmer gjerne at han er glad i de gamle bedehussangene.

– Jeg er nok litt gammeldags, ja. Inni meg er jeg en 75 år gammel mann fra Jæren, sier han og ler. En konservativ sjel, kaller han seg selv, og er klar over at han også kan bli oppfattet som ekstrem av noen.

– For meg er det enkelt. Når Bibelen sier noe, så er det sånn. Da er det ikke vits å diskutere. Men det er heller ingen vits å støte noen bare for å støte. Jeg liker mye bedre å møte mennesker med kjærlighet, sier han.

Nystemten
Å diskutere fotball med Arne er heller ingen vits for det finnes bare ett lag. Det kler seg i rødt og kommer fra Bergen.

– Jeg har holdt med Brann helt siden jeg var liten. Det må være en genfeil eller noe for ingen andre i familien holder med dem, sier han og ler.

Det første jeg gjorde da han kom til Kongshaug ved Bergen i 2006 var derfor å kjøpe sesongkort på Stadion. Der er han så ofte han kan. Forrige sesong fikk han også oppleve å lede hele Stadion i Nystemten, Bergens nasjonalsang, som synges foran hver hjemmekamp.

– Det var noe av det største jeg har opplevd, sier han begeistret.

Men større enn å være sangevangelist?
– Der er jeg overhode ikke i tvil. Å få lov til å reise rundt og synge og fortelle om Jesus, det er større enn alt, sier Arne Pareli Pedersen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Inspirert av den amerikanske tradisjonen Thanksgiving inviterer divisi til å takke for alt det gode Gud har gitt oss.

Landsmøtet i KrFU får seg denne helgen forelagt et endringsforslag som vil rive bort grunnlaget for de kristne friskolene. Vi forventer at landsmøtet avviser forslaget.

De leter etter en mann, men ingen supermann. Han skal være en skoleleder, men trenger ikke være tidligere skolemann. Og så må han trives med ungdommen.

Bildøy bibelskole har sikret inntekter som kommer fra utleie av tjenesteboliger til eksterne leietakere.

Torsdag sydde Rebekka Slettebø den fineste brudekjolen og vant med det Symesterskapet på NRK. Der har hun også fortalt om sin kristne tro.

Copyright © Sambåndet 2019