Sambåndet

Onsdag 17. juli 2019
RSS

– Digitale bøker er bra

Men Ingvar Nevland i KABB mener de er ubrukelig for blinde

Av KPK. Publisert 4. september 2012.

Ingvar Nevland, generalsekretær i KABB

Generalsekretær i KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte), Ingvar Nevland, mener Nasjonalbiblioteket burde tatt høyde for universell utforming når det gjelder digitale bøker. Nasjonalbibliotekets storsatsing på bokhylla.no er nylig blitt lansert. Nå finnes det 50.000 digitale bøker og målsettingen er at utvalget skal mangedobles de neste årene.

– KABB synes at det er et flott tiltak å gjøre litteratur tilgjengelig gjennom å scanne inn bøker og digitalt publisere dem som pdf-filer, men bokylla.no er ubrukelig for blinde. Vi håper at tilbudet i bokhylla.no også kan tilpasses alle brukergruppers behov, også de som er avhengige av å bruke leselist, sier Nevland.

En leselist er et datateknisk hjelpemiddel for blinde som gjør det mulig å omdanne visuell tekst til punktskrift. Leselisten kobles til datamaskinen og bokstavene kommer som prikker/nålehoder som utgjør punktskrift på et slags ekstra tastatur. Leselist sammen med syntetisk tale gir blinde gode muligheter til å benytte seg av datamaskinen, men det stilles noen krav til de dokumentene som skal leses. Pdf-filene på bokhylla.no er uleselige for de som bruker leselist. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

− Ikke la bekymringene kvele troen og det mennesket du er, advarer Karen Sofie Aasmyr.

På ImFs lederkonferanse i fjor var temaet «Følg meg!. Det er også tema for Andreas Evensens bibeltimer på Lyngdal Bibelcamp.

På kort varsel stiller menighetsrådgiver Jon Løvland i Metodistkirken i Norge opp på Lyngdal Bibelcamp for å gi råd om hvordan gi evangeliet videre til neste generasjon.

I fjor sommer så det mørkt ut for Oddvar Pedersen. Han hadde kreft med spredning. I år kan han planlegge ferie til Færøyane og Shetland.

Karen Sofie Aasmyr er veileder i naturlig menighetsutvikling. Hun går til Bibelen for å finne hvordan en menighet kan bli sunn.

Copyright © Sambåndet 2019