Sambåndet

Lørdag 29. februar 2020
RSS

Pris til «Julekongen»

Kåret til årets beste familieprogram av Barnevakten.

Skrevet av KPK den 21. januar 2013.

Fra venstre: Janne Bech-Sørensen, Barnevakten, daglig leder Merethe Clausen Moe, Barnevakten, Thale Persen, regi av Julekongen, Marius Hoel, produsent Julekongen og Ingrid Hafstad, redaksjonssjef for Småbarn i NRK Super. Foto: Geir Evensen/NRK

Fakta

Årets familieprogram

  • Kåres av Barnevakten på bakgrunn av egne vurderinger, samt publikumsavstemning på barnevakten.no.
  • «Julekongen» fikk  25 prosent av publikums-stemmene, tett etterfulgt av Mesternes Mester. De øvrige kandidatene var Supernytt, Norske Talenter, Skal vi danse, Dyrepasserne, De ukjente og Det store korslaget.
  • Prisen går til et norskprodusert fjernsynsprogram som har utmerket seg i henhold til blant annet kvalitet, appell til flere aldersgrupper,  underholdende og at det fremmer positive verdier og utvise forbilledlig språk og fremtoning.
  • Prisen består av en innrammet grafisk produksjon.
  • Les mer på barnevakten.no

 

Barnevakten har gitt prisen for årets beste familieprogram 2012 til NRK Super og programmet «Julekongen». Daglig leder Merethe Clausen Moe i Barnevakten mener «Julekongen» er en kvalitetsserie som fortjener en slik utmerkelse.

– Vi setter pris på NRK Super som satser på barna og familien gjennom slike omfattende kvalitetsproduksjoner. «Julekongen» byr på god underholdning for både barn og voksne og samler på den måten familien til kvalitetstid foran tv-skjermen. Det er en stor glede for oss i Barnevakten å tildele prisen for årets beste familieprogram 2012 til «Julekongen» og NRK Super, sier Clausen Moe.

Prisen ble overrakt i forrige uke i NRKs lokaler på Marienlyst. Redaksjonssjef for Småbarn, Ingrid Hafstad i NRK Super, gav uttrykk for at det var stor stas å bli tildelt prisen, som hun mottok sammen med regissør Thale Persen og produsent Marius Hoel.

Barnevakten trekker frem i sin begrunnelse at «Julekongen» appellerer til flere aldersgrupper, og Ingrid Hafstad bekrefter at dette er noe som har vært bevisst fra deres side.

– «Julekongen» er en universell historie som er aktuell for alle aldersgrupper. Den har et rikt persongalleri som har referanser både til barn og voksne. «Julekongen» har også flere lag, med referanser voksne kan kjenne seg igjen i, men det har vært svært viktig for oss at de voksne referansene ikke har gått på bekostning av barnas opplevelse av historien. Barna er vår viktigste målgruppe, sier redaksjonssjef Hafstad.

Tidligere vinnere av prisen Årets familieprogram er blant andre Vaffelhjarte (2011), Norske Talenter (2010), Beat for Beat (2009) og Energikampen (2008). KPK

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Raknestunkveldar på bedehusa i kretsen og innsamlingsaksjon kor det er samla inn 16 millionar kroner, er foreløpig status for Raknestunprosjektet.

Ingrid Kvam Steinshamn tar permisjon fra stillingen som rektor ved Møre Barne- og Ungdomsskole Skodje for å bistå Danielsen-skolene.

Stig Magne Heitmann i Åpne Dører er djupt bekymra over kristne som han meiner spreier hets og rykte på nett. ­– Det gjer vondt å lese, seier han.

Norske bibelskular fekk generelt mange færre søkjarar i 2019 enn året før. No vil dei konkurrere med folkehøgskulane for å auke elevtalet.

Chris Duwe har hatt suksess med Øystein på CD. Nå skal Øystein bli bok som åpner opp for refleksjon om Gud og verdens skapelse.

Copyright © Sambåndet 2020