Sambåndet

Tirsdag 17. september 2019
RSS

Pris til «Julekongen»

Kåret til årets beste familieprogram av Barnevakten.

Av KPK. Publisert 21. januar 2013.

Fra venstre: Janne Bech-Sørensen, Barnevakten, daglig leder Merethe Clausen Moe, Barnevakten, Thale Persen, regi av Julekongen, Marius Hoel, produsent Julekongen og Ingrid Hafstad, redaksjonssjef for Småbarn i NRK Super. Foto: Geir Evensen/NRK

Fakta

Årets familieprogram

  • Kåres av Barnevakten på bakgrunn av egne vurderinger, samt publikumsavstemning på barnevakten.no.
  • «Julekongen» fikk  25 prosent av publikums-stemmene, tett etterfulgt av Mesternes Mester. De øvrige kandidatene var Supernytt, Norske Talenter, Skal vi danse, Dyrepasserne, De ukjente og Det store korslaget.
  • Prisen går til et norskprodusert fjernsynsprogram som har utmerket seg i henhold til blant annet kvalitet, appell til flere aldersgrupper,  underholdende og at det fremmer positive verdier og utvise forbilledlig språk og fremtoning.
  • Prisen består av en innrammet grafisk produksjon.
  • Les mer på barnevakten.no

 

Barnevakten har gitt prisen for årets beste familieprogram 2012 til NRK Super og programmet «Julekongen». Daglig leder Merethe Clausen Moe i Barnevakten mener «Julekongen» er en kvalitetsserie som fortjener en slik utmerkelse.

– Vi setter pris på NRK Super som satser på barna og familien gjennom slike omfattende kvalitetsproduksjoner. «Julekongen» byr på god underholdning for både barn og voksne og samler på den måten familien til kvalitetstid foran tv-skjermen. Det er en stor glede for oss i Barnevakten å tildele prisen for årets beste familieprogram 2012 til «Julekongen» og NRK Super, sier Clausen Moe.

Prisen ble overrakt i forrige uke i NRKs lokaler på Marienlyst. Redaksjonssjef for Småbarn, Ingrid Hafstad i NRK Super, gav uttrykk for at det var stor stas å bli tildelt prisen, som hun mottok sammen med regissør Thale Persen og produsent Marius Hoel.

Barnevakten trekker frem i sin begrunnelse at «Julekongen» appellerer til flere aldersgrupper, og Ingrid Hafstad bekrefter at dette er noe som har vært bevisst fra deres side.

– «Julekongen» er en universell historie som er aktuell for alle aldersgrupper. Den har et rikt persongalleri som har referanser både til barn og voksne. «Julekongen» har også flere lag, med referanser voksne kan kjenne seg igjen i, men det har vært svært viktig for oss at de voksne referansene ikke har gått på bekostning av barnas opplevelse av historien. Barna er vår viktigste målgruppe, sier redaksjonssjef Hafstad.

Tidligere vinnere av prisen Årets familieprogram er blant andre Vaffelhjarte (2011), Norske Talenter (2010), Beat for Beat (2009) og Energikampen (2008). KPK

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KOMMENTAR Vil den nye oversettelsen av Bibelen til nordsamisk skape like mye diskusjon blant brukerne som 1978-oversettelsen til norsk gjorde? Det finnes i alle fall paralleller.

En fellesgudstjeneste på Saron markerte etableringen av Blå Kors Bryne.

John Morten Espevik og Linda Rusken Santistevan skal bruke Lederkonferansen for å jobbe med menighetsutvikling.

Professor Knut Alfsvåg mener flere av hans kvinnelige teologistudenter er blant de beste han har hatt. Han lytter gjerne til deres innspill – men er imot at de skal bli prester.

Den noverande assisterande generalsekretæren tar over etter Rolf Gunnar Heitmann som generalsekretær frå 2020.

Copyright © Sambåndet 2019