Økonomiske utfordringer i Bedehuskirken

Blir nødt til å kutte i staben dersom gaveinngangen ikke øker.

– Situasjonen er alvorlig, og nedbemanning er absolutt en mulig konsekvens.

Det skriver Bedehuskirken i et brev som gikk ut til alle medlemmene på nyåret. Kirken, som har sin tilknytning til Saron på Bryne, har i dag fire ansatte: Teamleder 100 %, pastor 80 %, administrasjonsleder 70 % og ungdomsleder 70 %. Det er lønnskostnadene for disse som er den største utgiften. Hovedinntekten kommer fra fast givertjeneste.

– Medlemmenes ansvar.
Dersom dagens gaveinngang og utgifter ikke endres, vil budsjettet for 2013 gjøres opp med nærmere 300.000 i underskudd. Det er ikke en farbar vei for Bedehuskirken. Derfor ble nå medlemmene informert om situasjonen med en oppfordring om å ta ansvar.

– Det er viktig å understreke at det ikke er styret som setter de økonomiske rammene for Bedehuskirken. De økonomiske rammene settes av en samlet menighet. Styrets ansvar, sammen med staben, er å forvalte økonomien innenfor de rammene menigheten forplikter seg på. Dette betyr at hva som skjer videre ikke er opp til styre og stab, men til menigheten. Det vi ønsker er at hver enkelt ser gjennom hva som beskrives i dette brevet. Med det utgangspunktet ber vi dere vurdere hva Gud leder hver enkelt til. Ikke tenk på andre enn deg selv og høre hva Gud sier til deg at du skal gjøre, lyder oppfordringen i brevet.

Medlemsmøte.
I brevet ble det også invitert til medlemsmøte for nærmere samtale om vegen videre. Møtet var godt besøkt, og tonen var åpen og ærlig.

– Jeg sier ingen grunn til ikke å være åpen om den økonomiske situasjonen. Vi ønsker at medlemmene våre skal ha et eierforhold til Bedehuskirken, og da trenger vi det. Vi har som mål å være mest mulig transparente i arbeidet vårt, da må vi også være det i en sak som denne, sier teamleder Thomas Rake til sambåndet.no.

Rett veg.
Han beskriver medlemsmøtet som positivt.

– Det var godt med folk og god stemning. Jeg tror folk forsto tegningen og alvoret i situasjonen. Vi trenger å ta et kollektivt tak. Vi har allerede fått en del respons i form av konkrete giveravtaler, så vi er på rett vei, men ikke i mål, sier Rake.

5. februar er fristen som er satt for medlemmene til å tegne eller endre giveravtalene. Etter dette vil styret gjøre en vurdering på hvilket budsjett som legges frem for årsmøtet den 13. mars.

Årsmøtet godkjenner ikke budsjettet, men vanlig praksis har vært å be årsmøtet om innspill og/eller kommentarer til styrets økonomiske prioriteringer for året som kommer.

 

Medlemsbrevet kan leses i sin helhet på bedehuskirken.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.