Sambåndet

Mandag 17. februar 2020
RSS

50-årsfest i nord

– Jeg gleder meg sånn at jeg greier ikke å finne ord som beskriver det, sier Steinar Harila.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 26. juni 2013.

Finnmarkskonsulent Roald Evensen

Fakta

Landssommerstevnet

  • Øytun Folkehøgskole, 27.-30. juni
  • Motto: Alt kan bli nytt
  • Talere og ledere: Steinar Harila, Roald Evensen, Svein Hansen, Øyvind Kjelling
  • Sang: Sørlandskoret, Arne Pareli Pedersen
  • Les mer på imf.no

Han har vært der før, men det er lenge siden nå. Men i år skal Steinar Harila ha ansvar for det meste av forkynnelsen på Landssommerstevnet i nord. 27.-30 juni er datoen for årets stevne som i år er på Øytun folkehøgskole.

– Folket i nord er jo mitt folk. Jeg elsker dette folket, sier Harila begeistret.

Storstevne.
1963 var året Landssommerstevnet så dagens lys. Han minnes med glede de første tidene da folk fra hele Nord-Norge kom strømmende og deltakere ble busset inn fra resten av landet.

– Den gang var det virkelig Stevne, minnes han. Så når han i år skal reise helt fra Sørlandet for å komme til stevne i nord, gjør han det like godt på gamlemåten; med buss. En fjortendagers tur med avstikkere undervegs, blant annet til Finland.

– Vi bestilte en 50-seter, og den er utsolgt, sier han entusiastisk.

– Gode tider.
En som har vært der mange ganger før og som gjerne skulle vært med i år også, er Konrad Landro.

– Å ja, det hadde vært fint, men jeg er nok blitt for gammel for en sånn tur, humrer han. Han var en av de faste innslagene de første årene, men når alderen nå har passert 90, er ikke busstur Norge på langs det som er mest tilrådelig.

– Men jeg husker vi hadde veldig flotte samlinger de årene jeg var der, så jeg skulle med glede deltatt igjen, sier Landro, som håper Landssommerstevnet har mange gode år foran seg .

– Viktig stevne.
Det gjør også stevnesjef Roald Evensen.

– Jeg tror årets deltakere har et flott jubileumsstevne i vente, sier han. I tillegg til god forkynnelse i bibeltimer og møter, blir det også tid for jubileumsmarkering og kulturelle innslag.

– Ja, jubileet skal markeres på verdig vis. Der blir det mimring fra det første møtet i Hammerfest og andre deler av historien. Men dette er også et viktig stevne for folket i Finnmark så vi skal ikke bare mimre, vi skal gi mye til folket som er her nå, sier Evensen.

Arne P.
Et av høydepunktene som han gleder seg til, er møte- og konsertkveld i Nordlyskatedralen.

– Vi er så heldige å ha med oss den unge sangevangelisten Arne Pareli Pedersen. Jeg tror den kvelden blir en flott opplevelse for de fleste, sier Evensen.

Og når Steinar Harila er på besøk blir det naturlig nok også glimt fra hans arbeid i Russland.

– Jeg har blitt spurt om å fortelle litt og det gjør jeg gjerne. Målet er Ikke å fremheve meg selv eller det arbeidet jeg står i, men jeg gjør det for å fortelle litt om hva Jesus gjør i dag. Og da er det naturlig å fortelle litt om det jeg opplever i Russland.

Frelst i skarer.
For da Sambåndet var på tråden noen uker før stevnestart, var ikke bibeltimene helt i boks. Til det hadde dagene vært for travle.

– Jeg har akkurat kommet hjem fra en tur til Russland. Jeg burde sovet, men jeg klarer det ikke for jeg gleder meg slik over det jeg har fått oppleve, forteller Steinar Harila, og gir en liten smakebit av hva han vil dele mer av under Landssommerstevnet i slutten av juni.

– Vi har bedt til Gud med mengder av folk. Det er helt fantastisk. Vi har møter i fullstappede kirker med folk som er busset inn, og mange av dem har aldri hørt evangeliet. Når vi til slutt spør om noen vil ta imot Jesus så reiser hele kirken seg. Det er nesten så vi ikke tror det som skjer.

– Jeg er bare så glad for at jeg hadde med meg så mange fra Norge som kan bekrefte at dette er sant og vitne og fortelle om det til andre, sier en begeistret Steinar Harila.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

SAKEN ER OPPDATERT Lære- og tilsynsrådet i ImF står fast på den gjeldende veiledningen om menn og kvinners tjeneste og anbefalingen om eldstetjenesten.

OPPDATERT Fredheim Arena anker ikke avslaget på søknaden om skoledrift. Dersom forsamlingens årsmøte skulle være uenig i beslutningen, er alternativet å søke på nytt i 2021.

En stortingsrepresentant fra Ap stilte spørsmål til likestillings- og kulturministeren om hvorvidt ImFs verdidokument for skoler er i tråd med dagens lovverk. Svaret fra statsråden inneholder ingen overraskelser.

OPPDATERT Krik skal jobbe videre med hvilke forventninger man skal ha til ulike kategorier ansatte med tanke på lojalitet til KriKs verdier.

Copyright © Sambåndet 2020