Sosial respons

Medielederen i sommermagasinet vårt i juli handlet om Indremisjonsforbundet i sosiale medier, nærmere bestemt nettsamfunnet Facebook og bildedelingstjenesten Instagram. Vi sa blant annet noe om hvorfor ImF ønsker å være representert der.

Vi satset så godt vi kunne på Facebook under generalforsamlingen i Lyngdal fra 24. til 28. juli, og resultatene er hyggelig lesning. I løpet av denne uka fikk vi 122 nye personer som liker Facebook-siden vår, en økning på 82 prosent  sammenlignet med nivået ved inngangen til uka. Videre var det registrert at 680 personer hadde forholdt seg aktivt til innhold vi la ut, ved for eksempel å trykke på «liker», kommentere eller dele. Dette var en økning på voldsomme 22.567 prosent sammenlignet med uka før, noe som selvsagt også sier noe om at utgangspunktet var lavt. For det tredje hadde 12.959 enkeltpersoner sett noe av innholdet som var lagt ut i løpet av den aktuelle uka, en økning på formidable 4135 prosent fra uka før.

Flere personer enn det som bor i mange norske kommuner ble altså oppmerksom på innhold fra Indremisjonsforbundet i løpet av én uke. Det sier noe om mulighetene for å nå ut, og det tydeliggjør ansvaret for hva vi legger ut. At det i denne uka skjedde veldig mye i ImF-sammenheng er selvsagt med på å forklare de gode tallene. Men det forteller oss også at folk er til stede – og er mottakelige – på sosiale medier. Da må ImF også være der.

Vi må heller ikke glemme nettstedet vårt for nyheter, sambåndet.no. I løpet av generalforsamlingsuka la vi ut seks artikler der (den sjuende kom mandagen i uka etter). Tallene viser at 751 ulike personer besøkte sambåndet.no denne uka (44 prosent av dem var nye), noe som er nær tre ganger så mange som gjennomsnittet for de andre ukene i juni og juli (nest beste uke – «sykkeluka» – hadde 474 unike brukere). Det var også markert utslag på antall ganger en side på sambåndet.no ble vist i løpet av en uke. Tallet for generalforsamlingsuka er 2021, som er om lag tre ganger mer enn snittet for de andre ukene i juni og juli (og da er det verdt å merke seg at nest beste og tredje beste uke – «sykkeluka» med 1367 sidevisninger og uka etter GF med 1311 – også ligger høyt sammenlignet med de andre ukene i juni og juli).

ImF har et budskap vi vil ut med, og da må vi finne de til enhver tid riktige kanalene. Derfor gir det mening å utvikle medietilbudet vårt, både på papir og digitalt. Den beste måten du kan støtte oss i dette arbeidet, er å betale den frivillige kontingenten på Sambåndet (det er ikke for sent for 2013). Og så håper vi at du vil følge oss og engasjere deg på Facebook og Instagram.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.