Sambåndet

Søndag 17. desember 2017
RSS
ImF vil bruke penger på å sende ungdommer til Finnmark. FOTO: ImF MEDIA, ARKIV

Får arv på 4 millioner

ImF og Bildøy bibelskole har fått en testamentarisk gave på 2 millioner kroner hver.

Av Petter Olsen. Publisert 29. januar 2014.

ImFs generalsekretær er glad for gaven til bibelskolen og egen organisasjon. FOTO: ImF MEDIA, ARKIV

Fakta

Dødsbo

 • Frelsesarmeen er den kristne aktøren i Norge som får mest penger fra dødsbo. Totalbeløpet på et og samme år har vært oppe i omkring 100 millioner kroner.
 • Misjonssambandet og Misjonsselskapet mottok i 2012 omkring 20 millioner kroner hver.
 • Indremisjonsforbundet fikk en testametarisk gave på 1,6 millioner kroner i 2013.
 • Tidlig i janurar ble det kjent at en sandnesmann hadde etterlatt seg verdier for 19 millioner kroner, som ble delt likt mellom Norsk Luthersk Misjonssamband og Baptistsamfunnets menighet i Sandnes.
 • Nærmest dette kommer en testamentarisk gave fra en person på Sørlandet til Normisjon i 2011 på til sammen 17 millioner kroner.

Kilde til eksterne opplysninger: Dagen

Brevet med den gode nyheten kom i uke 2, noen dager etter at forbundsstyret hadde behandlet budsjettet for 2014. Budsjettet ble lagt fram i balanse, og realiteten var at driften ble opprettholdt, uten at det var noen ny satsing.

– Vi har noen ungdommer i sammenhengen som kjenner på et kall til å reise nordover, og jeg fikk fullmakt fra styret til å investere i disse, selv om vi ikke hadde penger til det. At det i denne situasjonen kom en arv bare noen dager senere, ble sterkt for meg, sier generalsekretær Erik Furnes til Sambåndet.

Den testamentariske gaven kommer fra en nå avdød rogalandskvinne. I motsetning til andre misjonsorganisasjoner, budsjetterer ikke ImF med testamentariske gaver.

– Forbundsstyret må vurdere bruken av pengene. Men generelt er vi opptatt av at slike gaver skal gå inn i en misjonssatsing og ikke bare plasseres i fond eller på bok. Folk skal vite at vi vil satse på misjon, understreker Furnes.

Bibelskolens del av arven vil gå inn i det omfattende vedlikeholdsprosjektet som pågår.

– For ImFs del gir pengene et helt annet handlingsrom til å investere i unge og utruste dem til tjeneste i Norge, sier Furnes.

Konkret er det slik at to ungdommer og et blivende ektepar vurderer å reise til Finnmark og jobbe der. Senere i vår skal de reise nordover for å bli bedre kjent med fylket.

– Vi er altså i en prosess med disse, selv om ikke alt er avklart, sier Erik Furnes.

1 kommentar »

 • 1

  Kjell Kolbrek

  29. januar, 2014, kl. 15:10

  Så flott. Det er bare å takke Herren for hans godhet. Takk også til deg og dine Erik som forvalter midlene til å gi Guds ord til folk. Spesielt trivelig å høre unge stiger fram med forkynnerkall. Er det lov å avslutte med et » halleluja » Ha en fin dag.

  Svar

Skriv en kommentar

ImF-styret meiner underskot i budsjettet for 2018 gjer det naudsynt med nedbemanning på hovudkontoret på Straume.

Indremisjonsforbundet (ImF) og NLM har arvet en halvdel hver fra boet etter et småbruk i Lyngdal kommune.

Gode tilbakemeldinger på Indremisjonsforbundets Lederkonferanse gjør at det blir et årlig arrangement. 9.-11. november neste år blir det ny konferanse.

I årets juleaksjon samlet misjonseide Møre barne- og ungdomsskule i Herøy inn over 80 000 kroner til Åpne Dørers arbeid i Sentral-Asia.

Petter Myhr trakk fram den store betydningen hans far hadde hatt i livet hans, da han tok imot Petter Dass-prisen på vegne av festivalen Olavsfestdagene.

Copyright © Sambåndet 2017