Sambåndet

Søndag 12. juli 2020
RSS

sambåndet.no doblet antall brukere i fjor

Nesten 9000 ulike personer besøkte nettutgaven av Sambåndet i 2013. Det er om lag 1300 flere enn totalt antall enkeltabonnenter på bladet.

Skrevet av Petter Olsen KOMMENTAR den 25. februar 2014.

Fakta

Lesere i utlandet i 2013 (2012)

  1. USA 294 besøk (43)
  2. Japan 203 besøk (45)
  3. Sverige 121 besøk (35)
  4. Danmark 83 besøk (50)
  5. Spania 49 besøk (21)
  6. Storbritannia 41 besøk (20)
  7. Israel 32 besøk (15)
  8. Tyskland 28 besøk (23)
  9. Australia 25 besøk (2)
Sambåndets redaksjon holder til på Søre Bildøy i Fjell kommune vest for Bergen.

Totalt antall besøk på sambåndet.no var 19.708 i fjor, en økning på 124,5 prosent fra året før. Circa halvparten av disse, 8976, var unike, det vil si brukere som bare er telt en gang. Det er en økning på 99,6 prosent. Selv om de reelle tallene her er lave, må vi kunne si oss rimelig fornøyd med den prosentvise økningen i løpet av 12 måneder.

Ennå flest lesere på papir

Om lag 7700 enkeltnavn står oppført på Sambåndets abonnementslister. Dette er da ca. 1300 færre enn antall unike brukere av sambåndet.no. Men ettersom man regner med at det i gjennomsnitt står mer enn en leser bak hvert abonnement, er det nok fortsatt slik at Sambåndet har flere lesere på papir enn på nett.

Totalt var det 37.194 sidevisninger – altså artikkelsider som ble klikket fram – på sambåndet.no i fjor, og det er en økning på vel 123 prosent sammenlignet med 2012. Også det må vi si oss fornøyd med.

Analyseverktøyet Google Analytics er en rik kilde til tall for trafikken på et nettsted. Det er blant annet også mulig å lese av at sambåndet.no leses i ti ulike land (se faktaboks). Innenlands kommer langt de fleste besøkene fra Hordaland (35 prosent), Rogaland (19 prosent) og Oslo (18 prosent).

Den gjennomsnittlige besøkstiden var på 1 minutt og 40 sekund, som er en økning på 23 prosent. Det er et klart mål å øke besøkstiden. Den såkalte fluktfrekvensen, altså der folk gikk inn på sambåndet.no, men forlot nettstedet igjen uten å klikke seg inn på noe, gikk ned fra 68 til 66 prosent. Dette tallet må det være et klart mål å få enda mye lavere.

Flest lesere på bærbare enheter

Vel 48 prosent av totalt antall besøk i fjor kom fra en pc. Antall besøk som kom fra mobiltelefon (nesten 28 prosent), økte imidlertid kraftig i fjor (359 prosent). 24 prosent av totalt antall besøk kom fra nettbrett, og det er en økning på nesten 198 prosent. Flertallet av antall besøk (nær 52 prosent) i fjor kom dermed fra en mobil enhet. Leserne av sambåndet.no følger dermed hovedtrenden for digital lesing i Norge – fra pc til bærbar enhet.

Langt de fleste av de som leser sambåndet.no på mobile enheter, benytter Apple Ipad (43 prosent) og Apple Iphone (27 prosent). En bestemt Samsung-telefon er likevel den som har størst prosentvis økning blant brukerne, med 3400 prosent.

Hvor kommer leserne fra?

Hvordan kommer så brukerne inn på sambåndet.no? Den største inngangsporten i fjor var nettsider (38 prosent), der de som ledet flest var organisasjonsnettstedet imf.no, søkesiden google og enkeltartikler på sambåndet.no. Både imf.no og google har imidlertid nedgang som enkeltporter i fjor, mens artikkelsider på sambåndet.no er i vekst. Det er gledelig for sambåndet.no, fordi det indikerer at vi har hatt artikler som folk har ønsket å lese.

Nest etter nettsider er det lenker til sakene våre på sosiale medier som får folk til å gå inn på sambåndet.no – 26,15 prosent av totalt antall besøk i fjor. Facebook er nærmest enerådende med 94 prosent, Twitter har 5 prosent og blogger 1 prosent.

Den tredje største inngangsporten til sambåndet.no er henvisning (referral) fra andre nettsteder (17 prosent). Her dominerer imf.no totalt med 78 prosent av henvisningene.

Beste dag

18. september var den dagen i 2013 med flest besøk – 475. Den dagen la vi ut saken om at Gunnar Ferstad var ansatt som rektor ved Bildøy bibelskole fra 1. august 2014.

54 prosent av de nesten 20.000 besøkene totalt sett i fjor er det menn som står bak, og tallet for kvinner blir da 46 prosent. Den aldersgruppen som er størst når en ser på alle besøk, er ifølge Google Analytics de mellom 25 og 34 år (33,5 prosent). Neststørst er 18-24 år (27,50 prosent). 61 prosent av alle besøk er det altså ungdommer som står får. 5,50 prosent av totalt antall besøk er det personer fra 65 år og oppver som står bak.

Mer å lese

Samfunnsregnskap for 2013 – en forsøksvis selvkritisk gjennomgang av de 12 bladutgavene

Disse sakene ble mest delt i 2013

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Årets nyhet på Lyngdal Bibelcamp er appen Meet316, og den gir litt ekstraarbeid og nye muligheter.

Småbarnsfamilien Åkre vært ikkje dradd mot store kristne stemne. Dei har funne sin feriestad i Bygland der det er låg puls, god forkynning, fint turterreng og lett å få kontakt med alle.

I år har Solveig Hosøy og Lyngdal Bibelcamp 30-årsjubileum, og det feirer hun med å være leirsjef.

Den 22. juni var det byggestart for Helgatunlia-prosjektet. For tiden er det hektisk aktivitet for å få de første leilighetene klar til påske 2021.

Då han byrja i ImF i 2008, ante neppe Erik Furnes at det skulle koma så direkte til nytte i jobben som indremisjonsleiar at han er utdanna dataingeniør.

Copyright © Sambåndet 2020