Sambåndet

Lørdag 29. februar 2020
RSS

Norsk gospelfest i Rogaland

Stavanger, Jørpeland og Riska får alle oppleve divisi og deres «gospel på norsk» denne helga.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 27. mars 2014.

– Folk tror kanskje ikke det er mulig å synge gospel på norsk, at det ikke høres autentisk ut. Jeg synes vi får det til, så kom og prøv oss, sier divisi-dirigent Anders Berglund.

Fakta

divisi

  • Et kor som består av 35 sangere i alderen 20-40 år. Koret er tilknyttet Indremisjonsforbundet og Bildøy Bibelskole, men drives av medlemmene på frivillig basis.
  • Holder denne helga konserter i Stavanger, Jørpeland og Riska
  • Mye av stoffet er hentet fra platen "Du er". Den inneholder norsk gospel og sangene er skrevet av Anders Berglund, Hallvard Aase og Ingeling Reigstad Norheim
  • se mer: divisi.no

– Nå skal vi til et område som vi ennå ikke har besøkt med gospel-stoffet vårt, så jeg tror og håper dette skal veldig bra, sier dirigent Anders Berglund.

GODT SALG
Mye av stoffet denne helga, hentes fra cd-en Du er som ble sluppet til stor jubel under ImFs generalforsamling i sommer.

– Det er deilig å sette på en gospelplate på norsk uten å få servert de sangene som alle andre kor i Norge har på repertoaret. Et friskt pust i denne sjangeren. Måtte denne platen få en plass i mange norske hjem, for det tror jeg det kristne musikknorge tjener på, skrev Sambåndets anmelder, Arne Pareli Pedersen i sin anmeldelse av konserten og plata.

Men responsen på release-konserten var ikke et blaff. Gjennom høsten og vinteren har koret i følge dirigenten høstet god respons og Du er har solgt over 700 eksemplar – et anselig antall for en plate av denne typen.

– Det har også tikket inn jevnt og trutt med meldinger fra folk som vil ha noter. Mange som kommer på konsertene skryter også av at det er kjekt med gospel på norsk. Vi trodde jo selv at det var et behov for dette, men det er godt å få det bekreftet, sier Berglund.

DYKTIGE MUSIKERE
Konsertene i Rogaland byr også på samarbeid med lokale kor. Lørdag kveld på Jørpeland deltar også et lokalt prosjektkor under ledelse av samme Berglund. Søndag på Riska deltar ungdomskoret Kraftfor.

Med seg på turnehelga har divisi Halvard Aase på bass, Thomas Gallatin trommer og Frode Mangen på keyboard.

– Det er en herlig og dyktig gjeng. Frode har for eksempel spilt mye med Oslo Gospelkor og er en av de få i Norge som kan spille skikkelig gospel på høyt nivå. Så her er det bare for folk å komme, oppfordrer dirigent Anders Berglund.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Raknestunkveldar på bedehusa i kretsen og innsamlingsaksjon kor det er samla inn 16 millionar kroner, er foreløpig status for Raknestunprosjektet.

Ingrid Kvam Steinshamn tar permisjon fra stillingen som rektor ved Møre Barne- og Ungdomsskole Skodje for å bistå Danielsen-skolene.

Stig Magne Heitmann i Åpne Dører er djupt bekymra over kristne som han meiner spreier hets og rykte på nett. ­– Det gjer vondt å lese, seier han.

Norske bibelskular fekk generelt mange færre søkjarar i 2019 enn året før. No vil dei konkurrere med folkehøgskulane for å auke elevtalet.

Chris Duwe har hatt suksess med Øystein på CD. Nå skal Øystein bli bok som åpner opp for refleksjon om Gud og verdens skapelse.

Copyright © Sambåndet 2020