Sambåndet

Tirsdag 21. november 2017
RSS
Johnn Hardang var med på å selge Knappskog bedehus, som han var styreformann for, Det betyr ikke nedlegging av arbeidet, men flytting til Ågotnes. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Samles for å samarbeide

SERIE, DEL 1: Styrene for de syv bedehusene på Nordre Fjell vil komme sammen denne måneden for å diskutere nærmere samarbeid.

Av Brit Rønningen. Publisert 1. september 2014.

− Styrene i de syv bedehusene i Nordre Fjell samler seg 15. september for å diskutere hvordan tilstanden på de enkelte stedene er. Det er ett skritt videre i å samarbeide. For en bygd som må selge bedehuset, har vi nå et apparat for å fange opp de som er igjen og ta virksomheten videre, forteller Johnn Hardang. Han har nylig vært med på å selge Knappskog bedehus, hvor han har vært styreleder.

Tolv bedehus på Store Sotra samarbeider allerede om felles bibelkveld en gang i måneden, og de rullerer på å ha det. Hardang har ansvar for bibelkveldene. Kystradioen og P7 har fått kollekten.

sambåndet.no gir deg denne uka fire saker om forsamlinger i utvikling.  

Samlokalisering
− Vi samler mange, cirka 60 stykker. Like viktig er det at vi får en kultur for å besøke hverandre og samarbeide. Bare det å komme sammen er en inspirasjon i seg selv, sier Hardang, som understreker at det ikke behøver være negativt at et bedehus selges eller legges ned.

− At vi har solgt Knappskog bedehus er ikke det samme som nedleggelse, men det betyr flytting og samlokalisering med nabobedehuset. Bakgrunnen er at det er mange små forsamlinger og store utgifter med et hus. Vi går nå inn og engasjerer oss i Ågotnes bedehusforening.

Smertefull prosess
Hardang ser salget av Knappskog bedehus og samarbeid mellom bedehus i et historisk perspektiv:

− Før var sjøen hovedvei. Derfor lå det ved kaiene både bedehus, skole og butikk. Nå er hele strukturen med veier og bosettingsmønster i endring, og de siste ti årene er 4-5 bedehus blitt lagt ned bare i Fjell. Bedehusene må også endre seg. Men det kan være en smertefull prosess.

− Hvorfor er arbeidet flyttet til Ågotnes?

− Ågotnes er det største vekstområdet i Fjell kommune. Misjonsstrategisk er det ikke lurt å legge ned der folketallet vokser. Vi ønsker tvert imot å ha virksomhet der folk er.

LES I MORGEN: Hva kan gjøres når det blir få som samles på enkeltbedehus, og det finnes flere bedehus i samme område?

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Trosforsvarer Stefan Gustavsson mener det er mulig å endre det grenseløse og nytelsesorienterte synet på seksualitet som har har utviklet seg i Skandinanvia.

Indremisjonsforbundet (ImF) ønsker å styrke organisasjonens identitet.

Det har vært hektiske dager for arrangements- og markedsansvarlig Kenneth i Indremisjonsforbundet (ImF) like før ImFs lederkonferansen starter.

Atle Våge har brukt det siste året til å drive bruktbutikk.

Nå gledet Tordis Langlo seg til å høre sønnen. – Vi regner med det blir oppbyggende og bibelsk.

Copyright © Sambåndet 2017