Sambåndet

Tirsdag 21. november 2017
RSS
Marit Stokken, til høyre, deltok med andakt og sang på første samling for den nye indremisjonsforsamlingen på Storebø bedehus i Austevoll. Her i duett med Ingebjørg Horgen. FOTO: PRIVAT

Tre bedehus samarbeider

SERIE, DEL 2: Nedgang i aktivitet og færre folk gjør at misjonsfolket i Austevoll fra august vil samles og samarbeide i en ny indremisjonsforsamling.

Av Brit Rønningen og Petter Olsen . Publisert 2. september 2014.

Møtesalen i bedehuset Salem på Storebø. FOTO: PRIVAT

Storebø er kommunesenteret i Austevoll.

En ny indremisjonsforsamling på Storebø i Austevoll hadde sin første samling søndag 24. august på Storebø bedehus ved kommunesenteret. Det vil bli storsamling en gang i måneden og møter annenhver søndag.

– Det var om lag 40 som møtte fram den 24. august, og vi fikk et greit møte der vi forsøkte å legge vekt på barna som kom, sier formann i styret for den nye forsamlingen, Lars Ove Stenevik, til sambåndet.no.

Et stykke ut i samlingen var det søndagsskole for barna. Ellers var det sang, andakt av Marit Stokken og kaffi og saft etter selve møtet.

– Vi har veldig lyst til at det skal komme enda flere unge voksne med små barn, sier Stenevik.

Om bakgrunnen for initiativet sier Snekkevik dette:

− Aktiviteten har gått ned, og vi er færre. Først vil vi ha samling annen hver søndag. For å få følelsen av at vi er flere, vil vi samles til felles møte. Det er et supplement til kirke, frimenigheter og bedehus, forteller Lars Ove Stenevik, formann i styret for den nye forsamlingen.

Bedehussamarbeid
Den nye indremisjonsforsamlingen vil være et samarbeid mellom Storebø bedehus, Torangsvåg bedehus og Selbjørn bedehus.

− Etter søndagsmøtene vil vi ha enkel servering. Aktiviteten som har vært på bedehusene, med småmøter i uken, vil fortsette, sier Stenevik.

− Hvem er den nye forsamlingen?

− Det er fritt frem for hvem som helst å komme. Vi håper å lage en forsamling som lovpriser Gud og som lar seg inspirere av forkynnelsen og som vil spre evangeliet til ufrelste. Jeg vil gjerne be om forbønn for den nye forsamlingen vår.

Håper å bli flere
Lokaliseringen til kommunesenteret på Storebø, sentralt i Austevoll, håper Stenevik vil gjøre det lettere å få folk til å komme.

− Hvorfor gjør dere dette akkurat nå?

− Gjennom vinteren har dette modnes, og vi tenkte at det av praktiske grunner var best å begynne etter sommerferien. Vi håper å få flere med og få søndag tilbake som møtedag. Vi kan godt tenke oss møte hver søndag, men skal vi få det til, må folk hjelpe til.

Dette er andre sak i serien på sambåndet.no om bedehusforsamlinger i utvikling:

01.09.: Samles for å samarbeide

Les i morgen: Sørlandsforsamling trenger mer plass

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Trosforsvarer Stefan Gustavsson mener det er mulig å endre det grenseløse og nytelsesorienterte synet på seksualitet som har har utviklet seg i Skandinanvia.

Indremisjonsforbundet (ImF) ønsker å styrke organisasjonens identitet.

Det har vært hektiske dager for arrangements- og markedsansvarlig Kenneth i Indremisjonsforbundet (ImF) like før ImFs lederkonferansen starter.

Atle Våge har brukt det siste året til å drive bruktbutikk.

Nå gledet Tordis Langlo seg til å høre sønnen. – Vi regner med det blir oppbyggende og bibelsk.

Copyright © Sambåndet 2017