Sambåndet

Lørdag 29. februar 2020
RSS
På telemarksamling i Østerrike: Eirin Venås (til venstre, pluss forsidebilde), Agnes Backer Oppebøen og Helene Gismervik. Foto: Mono Media og Petter Ekran (forsidebilde)

På telemark i Østerrike

Nylig var tre elever og en inspektør ved Framnes kristne vidaregåande skule på samling for telemarkskjørere i Østerrike.

Skrevet av Mono Media og Petter Olsen den 11. oktober 2014.

I uke 40 var over 50 telemarkskjørere samlet til en fartsfylt samling i Hintertux, Østerrike. Deriblant Eirin Venås, Agnes Backer Oppebøen, Helene Gismervik og Odd Inge Austevoll fra Framnes kristne vidaregåande skule, som eies av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden.

Denne tradisjonsrike samlingen markerer på mange måter starten på skisesongen for telemarkskjørerne. Her samles landslag, regioner, klubber og foreldre til en uke med skikjøring og barmarkstrening.

– Det er alltid hyggelig å se nye ansikter på samling med telemarkski, spesielt når de viser så stor iver og skiferdigheter som disse tre jentene, sier sportssjef Jo Mork.

– Vi har det gøy og lærer masse på denne samlingen, sier Eirin Venås og Helene Gismervik.

Odd Inge Austevoll er til daglig inspektør på Framnes, men har mange roller i telemarkmiljøet: bussjåfør, reiseleder, trener, tidtakersjef på World-Cup og VM, regelansvarlig i Norges Skiforbund, medlem av regelkommiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), portdommersjef og jobbing med utvikling av portdømmingen.

– Vi hadde flotte dager på ski, sier Austevoll til sambåndet.no.

Han forteller at sportssjef og landslagstrenar Jo Mork besøker skolen hver vinter, sammen med tidligere verdensener Sigrid Rykhus, for å kurse lærerne og undervise elevene.

De tre jentene som var med på turen til Østerrike, skal kjøre norgescuprenn denne vinteren.

 

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Raknestunkveldar på bedehusa i kretsen og innsamlingsaksjon kor det er samla inn 16 millionar kroner, er foreløpig status for Raknestunprosjektet.

Ingrid Kvam Steinshamn tar permisjon fra stillingen som rektor ved Møre Barne- og Ungdomsskole Skodje for å bistå Danielsen-skolene.

Stig Magne Heitmann i Åpne Dører er djupt bekymra over kristne som han meiner spreier hets og rykte på nett. ­– Det gjer vondt å lese, seier han.

Norske bibelskular fekk generelt mange færre søkjarar i 2019 enn året før. No vil dei konkurrere med folkehøgskulane for å auke elevtalet.

Chris Duwe har hatt suksess med Øystein på CD. Nå skal Øystein bli bok som åpner opp for refleksjon om Gud og verdens skapelse.

Copyright © Sambåndet 2020