Sambåndet

Lørdag 21. september 2019
RSS
På telemarksamling i Østerrike: Eirin Venås (til venstre, pluss forsidebilde), Agnes Backer Oppebøen og Helene Gismervik. Foto: Mono Media og Petter Ekran (forsidebilde)

På telemark i Østerrike

Nylig var tre elever og en inspektør ved Framnes kristne vidaregåande skule på samling for telemarkskjørere i Østerrike.

Av Mono Media og Petter Olsen . Publisert 11. oktober 2014.

I uke 40 var over 50 telemarkskjørere samlet til en fartsfylt samling i Hintertux, Østerrike. Deriblant Eirin Venås, Agnes Backer Oppebøen, Helene Gismervik og Odd Inge Austevoll fra Framnes kristne vidaregåande skule, som eies av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden.

Denne tradisjonsrike samlingen markerer på mange måter starten på skisesongen for telemarkskjørerne. Her samles landslag, regioner, klubber og foreldre til en uke med skikjøring og barmarkstrening.

– Det er alltid hyggelig å se nye ansikter på samling med telemarkski, spesielt når de viser så stor iver og skiferdigheter som disse tre jentene, sier sportssjef Jo Mork.

– Vi har det gøy og lærer masse på denne samlingen, sier Eirin Venås og Helene Gismervik.

Odd Inge Austevoll er til daglig inspektør på Framnes, men har mange roller i telemarkmiljøet: bussjåfør, reiseleder, trener, tidtakersjef på World-Cup og VM, regelansvarlig i Norges Skiforbund, medlem av regelkommiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), portdommersjef og jobbing med utvikling av portdømmingen.

– Vi hadde flotte dager på ski, sier Austevoll til sambåndet.no.

Han forteller at sportssjef og landslagstrenar Jo Mork besøker skolen hver vinter, sammen med tidligere verdensener Sigrid Rykhus, for å kurse lærerne og undervise elevene.

De tre jentene som var med på turen til Østerrike, skal kjøre norgescuprenn denne vinteren.

 

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Divisi besøker Sør-Rogaland denne helgen. «divisi-kveld» i Ålgård kirke der menigheten inviteres til fellesskap i sang og musikk, er en av programpostene.

Daniel Sæbjørnsen skal møte ungdommer på digitale plattformer, og han ønsker en dialog heller enn en monolog.

Sarah Hetland (19) og Tore Lindefjeld (18) er godt fornøyd med fjorårets Lederkonferanse og planlegger å få med seg årets konferanse. Fristen for å melde seg på til lavest mulig pris, er utsatt til 24. september.

KOMMENTAR Vil den nye oversettelsen av Bibelen til nordsamisk skape like mye diskusjon blant brukerne som 1978-oversettelsen til norsk gjorde? Det finnes i alle fall paralleller.

En fellesgudstjeneste på Saron markerte etableringen av Blå Kors Bryne.

Copyright © Sambåndet 2019