Sambåndet

Torsdag 23. mai 2019
RSS

Pusterom med divisi

– Vi ønsker å tilby mennesker en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 7. november 2014.

Fakta

Pusterom

 • Konsertplan
  • Fredag 7. - Vår Frelsers Kirke, Haugesund
  • Lørdag 8. - Bergen Domkirke
  • Søndag 9. - Os Kirke
 •  Musikere:
  • pianist alle steder: Hans Petter Tangen
  • Haugesund: Almas Karakystyk, Arnfinn Neverdal, Aleksandar Glisic, Magnhild Mo og Kjetil Lundø
  • Bergen og Os: Bjarte Mo, Benedicte Kyllingstad, Wouter Raubenheimer , Magnhild Mo og Ivan Zavgorodniy
 • Les mer: divisi.no

I god divisi-ånd er helgas konsertturné vanskelig å sette i bås. Koret skal fremføre Steve Dobrogosz’ messe, som er en jazz-inspirert messe skrevet for piano, strykekvintett og kor.

– Ved å ramme inn messeleddene med sine egne sanger ønsker vi å gjøre innholdet i messen mer tilgjengelig for publikum. Vi håper på den måten å gjøre folk mer bevisst på hva disse messeleddene som mange erfarer hver søndag, egentlig betyr, forteller divisi i sin egen omtale av konserten.

Men konserten er mer enn klassisk jazz-messe.

– Det er kun de fem-seks messesatsene som legger seg mer mot det klassiske. Det øvrige repertoaret har både gospeluttrykk, lovsang og viser – så her skulle være noe for alle. Og alt er rammet inn av en strykekvintett og pianist, sier dirigent Anders Berglund og fortsetter:

– Vi bringer inn ulike sjangere og musikkinntrykk i god divisi-ånd, men vi har jobbet med å få en rød tråd i konserten så den ikke skal bli alt for schizofren, sier dirigent med et smil.

Bakgrunnen for navnet Pusterom, forklarer dirigent Anders Berglund på denne måten:

– Verden der ute trekker oss i alle retninger med mas om alt vi bør gjøre og ikke gjøre. Vi ønsker å røre ved hjertene, og la folk få et pusterom og fred ifra det som opptar oss i hverdagen av sorger og bekymringer.

Turneen som går fra 7.– 9. november, besøker Vår Frelses Kirke i Haugesund, Bergen Domkirke og Os Kirke. På hvert sted har de med seg egne strykekvintetter med anerkjente musikere.

n-divisi-pusterom-2

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bjørn Are Davidsen har undersøkt hva slags bilde lærebøker i grunnskolen og videregående skole gir av kristendommen. Det er et utpreget mørkt bilde.

Atten ungdommer fra Bedehuskirken brukte påsken til å besøke en misjonærfamilie i Sørøst-Asia.

I fjor registrerte misjonseide Plussreiser en økning på inntil 27 prosent på reiser til Israel.

Nyansatt administrasjonsleder i ImF-Ung, Anne-Kari Vik, oppfordrer lag og forsamlinger til å ta kontakt hvis de trenger administrativ hjelp.

Representanten for 21 campingplasser på Agder og i Telemark spør hvorfor det ikke er snakk om brannsikkerhetskrav på bobilparkeringer, stellplasser og rasteplasser.

Copyright © Sambåndet 2019