– Her er det penger å hente

I desember i fjor fikk Indremisjonsforbundet (ImF) 4,7 millioner kroner i momsrefusjon. Økonomileder Trond Gjøvåg i ImF oppfordrer alle foreninger og lag til å søke om momskompensasjon.

Av de 4,7 millioner kronene som Indremisjonsforbundet (ImF) fikk i momsrefusjon i fjor, var 950.000 ImF sentralt sitt. Resten blir fordelt på kretser og foreninger og lag.

− I ImF er det cirka 1100 foreninger og lag. I fjor var det bare de ti kretsene og 20 lag som søkte om momsrefusjon. Så potensialet er stort. Men man må søke for å få det, sier økonomileder Trond Gjøvåg.

Gode penger

Frivillige organisasjoner har gjennom flere år klaget på en stadig utvidet moms på tjenester. Staten har kommet organisasjonene i møte og har en pott som de kan søke om momsrefusjon fra. Underliggende foreninger og lag i ImF må søke via ImF sentralt for å få refusjon. For å søke må de levere regnskap. Alle lag og foreninger med en omsetning under 5 millioner trenger ikke statsautorisert revisor for godkjenning av regnskap. I tillegg vil ImF sentralt cirka 1 måned før søknadsfristen sende ut et skjema som må fylles ut. Fristen for å søke om refusjon er 1. juni.

− Dette er gode penger som staten gir tilbake, og som kan gå til misjonsarbeidet. Jeg vil oppfordre foreninger og lag til å søke, sier Gjøvåg.

For lite kjent

− Hvor mye kan man søke om?

− Det går på driftskostnadene. Man kan få utbetalt maks 7 prosent av driftskostnadene i momsrefusjon. Hvis mange søker, blir det avkorting, svarer Gjøvåg og nevner Frekhaug Indremisjon som tilfeldig fikk vite om muligheten og søkte i år for første gang og har fått 23.000 i momskompensasjon.

− Hadde de ikke søkt, hadde de ikke fått pengene. Jeg håper det kan trigge lagene til å ta kontakt og søke.

− Hvorfor var det så få som søkte om refusjon i fjor?

− Det er kanskje for lite kjent, og vi har kanskje gitt for lite informasjon om det. Så har vi heller ikke kontaktinformasjon til alle foreninger og lag, sier Gjøvåg og oppfordrer foreninger og lag til å komme med oppdatert kontaktinformasjon.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.