To nye misjonsledere

Kristian Sveinall Øgaard (26) blir ny Acta-leder i Normisjon, og Karl-Johan Kjøde blir ny generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skolelagsungdomslag (Laget).

Kristian Sveinall Øgaard er nyutdannet teolog fra Menighetsfakultetet og har gjennom flere år vært med og bygd opp et levende ungdomsarbeid i Nittedal menighet. Øgaard har sittet i ulike styreutvalg for barne- og ungdomsorganisasjoner og har de siste fem årene også vært en av hovedtalerne på Kriks nyttårsfestival Explore.

Imponert

Actas landsrådsleder, Marit Elisabeth Berling, som ledet ansettelsesprosessen sier at Øgaard utmerket seg i intervjuene:

– Øgaard har imponert oss med sin brede erfaringsbakgrunn og dype kompetanse. Han vil være en viktig leder for Acta og Normisjon i årene som kommer, og vi er svært glade for at han har takket ja, sier hun.

Avtroppende Acta-leder Espen Andreas Hasle, som selv ikke har vært en del av ansettelsesprosessen, berømmer Normisjon for å satse på en ung leder.

– Jeg er glad for å få en arvtaker i Acta – barn og unge i Normisjon – som ut fra min kjennskap til ham, vil ha evnen og kraften til å føre Acta videre til nye høyder. Kristian har imponert meg med sin innsikt og dedikasjon, sier Hasle.

Ydmyk

Øgaard er takknemlig for tilliten han blir vist og ser frem til å komme inn i organisasjonen:

– Det er med stor ydmykhet jeg tar på meg dette ansvaret, og jeg gleder meg til å bli kjent med frivillige og ansatte i hele Norge. Sammen kan vi virkelig bety en forskjell slik at stadig flere barn og unge får møte og bli etterfølgere av Jesus Kristus, fremhever Øgaard.

Laget

Fredag ble det klart at Karl-Johan Kjøde blir ny generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skolelagsungdomslag (Laget) fra 1. januar 2016. Kjøde er sønn av tidligere generalsekretær i Normisjon, Rof Kjøde.

Styreleder Jarle Skullerud i Laget mener Kjøde er en spennende mann med god erfaring som kjenner Laget godt.

– Vi merket at Lagets visjon og DNA lå tydelig i ham. Så synes vi det er flott å satse på en litt yngre generalsekretær, sier Skullerud til Dagen.

Bibelskolelærer

Den kommende generalsekretæren har for øyeblikket studiepermisjon fra jobben som bibelskolelærer i Grimstad. Han studerer apologetikk ved Biola University i California.

Til høsten skal Kjøde bidra til oppstarten av «Veritas»-linja ved Bibelskolen i Grimstad før han overtar roret i Laget ved nyttår.

Kjøde overtar etter Tor Erling Fagermoen, som blir leder for IFES Europa, den internasjonale lagsbevegelsen, fra august 2015. I mellomtiden vil Silje Wiig Andersen være konstituert generalsekretær.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.