Sambåndet

Søndag 21. juli 2019
RSS

Nettmøte om tjenestedeling

Nå kan du stille spørsmål om menns og kvinners tjeneste i den kristne forsamlingen. Generalsekretær Erik Furnes og administrasjonsleder Anja Ulveseth Heggen i Indremisjonsforbundet svarer på sambåndet.no tirsdag 3. mars.

Av Redaksjonen. Publisert 26. februar 2015.

Fakta

Tjenestedeling:

I Sambåndet nr 2-2015, hadde temasidene "tjenestedeling" som overskrift. Dersom du ikke er abonnent, kan du her lese alle artiklene. I tillegg finner du lenke til selve veiledningsdokumentet fra ImFs hyrderåd.

I februarnummeret presenterte Sambåndet dokumentet som Hyrderådet i Indremisjonsforbundet (ImF) har utarbeidet om dette temaet. Hyrderådet består av generalsekretæren, to styremedlemmer og rektor ved Bildøy bibelskole.

Hyrderådet påpeker i innledningen til veiledningsdokumentet at det finnes flere syn på dette i indremisjonsfamilien, både blant medlemmer og ledere. Sambåndet intervjuet for eksempel medlemmer i Fredheim forsamling i Sandnes. Der har spørsmålet om hvorvidt kvinner skal kunne velges inn i eldsterådet, flere ganger vært brakt fram til årsmøtet, uten at det har blitt flertall for å endre synet på at bare menn kan utøve det som beskrives som et særskilt lære- og tilsynsansvar.

Hva tenker du om en rollefordeling i den kristne forsamlingen som blant annet er basert på kjønn? Tirsdag 3. mars, fra kl. 21 til 22, stiller generalsekretær Erik Furnes og administrasjonsleder og stedfortredende generalsekretær Anja Ulvetseth Heggen i ImF på nettmøte på sambåndet.no og gir deg sine svar. Du kan sende inn spørsmål allerede nå, ved å fylle ut skjemaet nedenfor, og tirsdag kveld kan du følge med på spørsmål og svar.

Velkommen med dine spørsmål!

Her kan du lese spørsmål og svar fra tidligere nettmøter på sambåndet.no.

Spørsmålsrunden er nå avsluttet

 

KVS-Lyngdal og Lyngdal Bibelcamp ser positivt på at Lyngdal får Anne-Cath Vestlys familiepark.

Nabokjerringar og -gubbar er med på å gjera det trygt å vera småbarnsfamilie på sommarstemne.

Kan ein spøke med det heilage? Meiningane om slikt er sterke, og provoserande religiøs humor kan få alvorlege følgjer. Men kva meiner folk flest?

− Ikke la bekymringene kvele troen og det mennesket du er, advarer Karen Sofie Aasmyr.

På ImFs lederkonferanse i fjor var temaet «Følg meg!. Det er også tema for Andreas Evensens bibeltimer på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2019