Sambåndet

Tirsdag 26. mars 2019
RSS

Myriam (10) ber for IS-terroristene

TV-innslag med kristne barn, som har blitt ofre for IS’ terror, tar den arabiske verden med storm.

Av Markus Plementas, KPK; Per Birkeli, Norea. Publisert 17. mars 2015.

Møtet med barn som vitner om at de ber for terroristene gjør sterkt inntrykk på mange i den arabiske verden.

Ti år gamle Myriam fra den irakiske byen Qaraqosh sier i en video laget av den kristne TV-stasjonen Sat-7 at hun ikke ønsker hevn over IS, men at hun ber for terroristene.

– Gud elsker oss og ville ikke la IS drepe oss. Gud elsker alle, men han elsker ikke satan, forteller den unge jenta i videoen.

– Vil be Gud om å tilgi
Når Myriam blir spurt av intervjueren om hvilke følelser hun har for IS-terroristene som drev henne på flukt, svarer hun følgende:

– Jeg er lei meg for at de drev oss bort fra våre hjem, men jeg vil ikke gjøre dem noe. Jeg vil bare be Gud om å tilgi dem.

I videoen forteller hun også om hennes gode skolevenninne Sandra som hun ikke har hørt noe fra siden IS-terroristene drev dem på flukt.

– Jeg håper at vi alle vende hjem igjen, forteller jenta.

– Føler du at Jesus har sviktet deg, spør intervjueren.

– Nei, noen ganger gråter jeg fordi vi måtte forlate hjemmet vårt og Qaraqosh. Men jeg takker Gud for at han forsørger på tross av lidelsene våre her, svarer hun.

(saken fortsetter under videovindu)

– Massive interesse
En kvinnelig skribent i den libanesiske avisen Al Nahar sier at intervjuet med Myriam burde brukes i Libanesiske skoler som et eksempel til etterfølgelse.

KPK har tidligere skrevet om TV-innslaget der broren til to av de 21 koptiske kristne som brutalt ble halshugget av IS i Libya i februar, takker Gud for at IS-videoen også inkluderte de kristne kopternes rop om at «Jesus Kristus er Herre» i dødsøyeblikket. Han mener IS på den måten har bidratt til å gjøre troen deres sterkere.

Leder for SAT-7 i Egypt, Farid Samir, som er ansvarlig for produksjon av begge TV-innslagene, mener den massive interessen for disse innslagene viser hvilken kraft det ligger i tilgivelse.

– Reportasjene representerer et sterkt motstykke til de grufulle filmene IS distribuerer. Vitnesbyrdene demonstrerer en forbilledlig vilje til å tilgi, og til å overvinne det onde med det gode, sier han. KPK

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Allerede oppførte spikertelt kan bli stående med tre meters avstand dersom campingplassen kan vise til tillatelse fra kommunen.

Boken «När två blir ett» er nå oversatt til norsk og blir lansert i forbindelse med guttogjente.no sin fagdag i Oslo fredag.

Alexis Lundh er ikke redd for å fremme et klassisk verdisyn på seksualitet og samliv. Nå skal han gjøre det for guttogjente.no.

Ein komité i samarbeid med Plussreiser organiserte undervisningstur til Israel med tilsette i tre kristne organisasjonar som målgruppe. Ingen melde seg på, og turen måtte kansellerast.

OPPDATERT Ørskog kommunestyre har samrøystes vedteke at ImF får kjøpa tomt til ny folkehøgskule for den symbolske sum av 1 krone. Men ImF blir ikkje skogeigar i same slengen.

Copyright © Sambåndet 2019