Ny kristen DAB+ kanal

P7 og Kystradioen har fått sendetillatelse på DAB+.

– Vi har hatt prøvesending i hele påsken. Den 8. april lanseres vi som egen DAB+ kanal for Bergen og Nordhordland, forteller ansvarlig redaktør for Kystradioen, Ole Andreas Wastvedt, til sambåndet.no.

Nå har den kristne radiokanalen P7, som har Indremisjonsforbundet som en av eierorganisasjonene, sammen med Kystradioen fått senderettigheter på DAB+. Den nye DAB+ kanalen i Bergen har fått navnet P7 Kystradioen.

Sendetillatelse
– Kystradioen mistet allmennradiokonsesjonen i 2009. P7 overtok, og Kystradioen ble en avdeling under P7. Vi har sendt på disse to konsesjonene. Norkring (Telenor) bygger ut DAB+ nettet i Bergen og omegn, og vi har fått sendetillatelse med egen kanal på dette nye digitale sendernettet, forklarer Wastvedt.

Ifølge ham koster det ca 6000 kroner i måneden å sende på DAB+, og kostnadene til Tono og Gramo vil øke. Det er Vegvesenet som har ansvar for å bygge ut DAB+ nettet i tuneller. P7 Kystradioen kutter ikke FM sendingene, men vil sende på FM i en overgangsperiode frem til i hvert fall overgangen 2017/2018.

Vil nå ut
– Hvorfor gjør dere dette?

– For å nå ut med det kristne budskapet. Det ligger bak alt vi gjør. Vi har 350 000 potensielle lyttere i dekningsområdet. Kystradioen har ikke tidligere hatt så stor dekning. Siden 2009 har Kystradioen sendt 4 timer i daglig på to nisjekonsesjoner for FM sendinger i Bergen og på Sotra. Nå kan vi sende 24 timer i døgnet. Vi skal samarbeide med Radio Gnisten som vil dra hovedarbeidet med å fylle kanalen. I hovedsak vil det være satsing på programmer på formiddagen og repriser på ettermiddagen, sier Wastvedt.

Bedre lydkvalitet
Selv om det blir utvidet sending har P7 Kystradioen foreløpig ikke planer om å ansette flere medarbeidere.

– Vi har gode hjelpemidler og datamaskiner som styrer det meste. Vi vil også bruke eksterne programleverandører.

Wastvedt kommer med en god grunn for lytterne til å bli med kanalen fra FM til DAB+:

– Lydkvaliteten på DAB+ er bedre og klarere enn på FM, så lenge man har dekning, forsikrer han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.