Les deg lykkelig!

Faren med vår mediebruk er at vi behandler Bibelen like overfladisk som vi behandler andre kilder.

Hver dag bombarderes vi med inntrykk gjennom skjermer, aviser og magasin av ulikt slag. De fete bokstavene og sjokkerende bildene roper på vår oppmerksomhet. Grenser flyttes hele tiden for at vi skal bli nysgjerrige og dykke dypere. Vi konsumerer enorme mengder data når vi daglig «zapper og scroller» i nyheter og sosiale medier.

Det er nødvendig å vite hva som skjer. Vi kan ikke isolere oss fra realitetene vi er en del av, og vi må til en viss grad ta inn over oss den nød og urett som skjer rundt omkring i vår verden. På hver vår måte må vi så finne vår vei i hva vi skal gjøre for å lindre smerte og hjelpe noen som trenger hjelp. I og med at jakten på de nyhetene i stor grad er konfliktorientert, er likevel faren stor for at vi selv blir preget av det negative. Vi kan fort bli nedstemte og ha vansker med å løfte fram det positive og byggende.

Faren med vår mediebruk er at vi behandler Bibelen like overfladisk som vi behandler andre kilder. Vi leser ordene, men reflekterer i altfor liten grad over hva de sier. Prosjekt som «Bibelen på ett år» er verdifullt for å skaffe seg oversikt, men bør etterfølges av langsommere og dypere studium. De fem første versene i Ordspråkene kapittel to lyder slik: «Min sønn! Dersom du tar imot mine ord og gjemmer mine bud hos deg, så du vender ditt øre til visdommen og bøyer ditt hjerte til klokskapen, ja, dersom du roper etter innsikt og løfter din røst for å kalle på forstanden, dersom du leter etter den som etter sølv og graver etter den som etter skjulte skatter, da skal du forstå Herrens frykt og finne kunnskap om Gud.»

Glem alt du vet om moderne og mekanisk gruvedrift. Se for deg oldtidens tidkrevende og nøyaktige arbeid med å lete etter sølvet og gullet, for deretter å skille det fra alt det andre. Slik skal vi også nærme oss Guds ord. Vi skal få rope til Herren om innsikt og forstand og lete etter skjulte skatter i Skriften. De ligger der, ofte på samme sted som vi har lett før, og er rikdommer vi trenger i vanskelige tider.

Forskjellen mellom Bibelen og alt annet er at førstnevnte er Ordet fra Guds munn som skaper liv og frukt som varer. Liksom såkornet kan det av og til virke tørt, men det har en guddommelig skaperevne og kraft i seg. Som aldri før trenger vi dette som Guds folk. Velsignet sommer!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.