Nettspill skal lære unge om kristen tro

Damaris Norge relanserer det åpne nettstedet Konfirmantonline med nettspillet "ReliQuizKonfirmant" integrert.

– Her knyttes Bibelen og populærkulturen sammen, og temaer fra konfirmantundervisningen presenteres i en form og et format som ungdommene kjenner seg igjen i, sier redaktør Linda Torkelsen.

Nettstedet inneholder både undervisnings- og samtaleopplegg, bibelressurser, aktiviteter og forslag til aktuelle filmer og tv-serier. Innholdet er knyttet til Den norske kirkes plan for konfirmantundervisning, og er delt inn i hovedområdene Gud, Verden, Kirken og Bibelen.

I tillegg er det relevante artikler rettet mot konfirmantene selv, som også er målgruppen for spillet «ReliQuizKonfirmant».

Nettspill og app

I det interaktive spillet får konfirmantene bryne seg på spørsmål og oppgaver knyttet til temaer i konfirmasjonsundervisningen. Tanken bak spillet er læring gjennom lek, og i tillegg til nettversjonen foreligger det også som app for IOS (Iphone og Ipad) og Android.

– Spørsmålet vi stiller oss, er hvordan vi kan formidle kristen tro til en generasjon som har relativt lite bibelkunnskap. Hvordan kan vi ta vår del av ansvaret, og møte dem der de er? Ungdommer bruker mye tid på nettspill, og nå er vi til stede også på den arenaen – med opplæring i kristen tro, sier Torkelsen.

Hun håper flere trosopplærere vil ta de nye ressursene i bruk. Torkelsen har selv jobbet som ungdomsarbeider i fire år og ser behovet for et nettsted som Konfirmantonline.

– Jeg har selv sett hvor utfordrende det kan være å nå inn til de unge. Budskapet må være sant og troverdig, og samtidig oppleves relevant for ungdommene, sier hun.

Vil vise Bibelens relevans

I tillegg til Konfirmantonline har Damaris Norge også relansert nettressursen Snakkomtro det siste halvåret.

– Vi vil gjerne vise at kristen tro er like aktuell og relevant for unge i dag som den alltid har vært, og at Bibelen svarer på viktige spørsmål og utfordringer som vi møter i hverdagen, sier team- og produksjonsleder i Damaris Norge, Margunn Serigstad Dahle. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.