Sambåndet

Mandag 17. februar 2020
RSS
Silje Elin Minde (29) begynner å jobbe som barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon. Foto: Privat

Den nye barnekonsulenten

Silje Elin Minde (29) er vokst opp med indremisjonen og i august begynner hun å jobbe der.

Skrevet av Brit Rønningen den 29. juli 2015.

Silje Elin Minde prøver fiskelykken. Foto: Privat

Fakta

Silje Elin Minde:

 • 29 år
 • Vokst opp i Arna
 • Singel, men har kjæreste
 • Aktuell: Ny barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon

Den nye barnekonsulenten i Nordhordland Indremisjon (NHI) er vokst opp i Arna, en del av Nordhordland Indremisjon.

− Jeg er født på gård langt på Gullfjellet, forteller Silje Elin Minde. Hun kjenner godt til kretsen hun skal begynne å jobbe i.

− Jeg var med på Unneland bedehus og Betania bedehus på Lone. Siden jeg var liten har vært med i kristent arbeid, som barnelag og barnekor, sier Minde.

Fra CV-en sin nevner hun at hun har gått på Framnes videregående skole og to år på Bildøy Bibelskole og tatt kristendom på NLA. Hun er utdannet sosionom og har jobbet tre år som veileder i NAV.

Evighetsperspektiv
− Å jobbe i NAV er noe annet enn å jobbe som barnekonsulent?

− Det var greit å jobbe som veileder i NAV og det er et viktig arbeid. Men det er et større perspektiv å jobbe i misjonen. Vi hjelper folk ikke bare med nøden her, men også i et evighetsperspektiv, svarer Minde og forteller om sin motivasjon for å bli barnekonsulent:

− Jeg har vært på mange leirer på Raknestunet, både som deltaker, kjøkkenhjelp og leder. Arbeidet som er gjort på bedehusene hjemme og på Raknestunet, har vært med på å bygge en trygg kristen grunnvoll i meg og bygge relasjon til Jesus. Det igjen har gitt meg et hjerte for at alle må få bli kjent med Jesus og leve livet sammen med Ham. Så er det stort å bli vist tillit til å jobbe som barnekonsulent i NHI, fordi det er både kjent og veldig kjært for meg.

Viktig med barnearbeid
Minde er ikke i tvil om at kristent barnearbeid er viktig.

− Jesus har vist oss at han har omsorg for barna og synes de er viktige. Han tok de små på fanget og velsignet dem. I Bibelen står det at Gud vil vi skal se på barna som forbilder. Vi må være som barn, tillitsfulle, håpefulle og hjelpeløse, for å komme inn i himmelriket. Det betyr at vi må ha et barnesinn. Barn har lettere for å ta imot. I tillegg til dette tror jeg at er de verdier og den troen som blir lagt ned i et barnesinn, har stor betydning for mennesker inn i voksenlivet, sier Minde og kommer med et eksempel:

− Det er ikke få ganger jeg har hørt av mennesker jeg kjenner, at de har reist på leir som liten, eller var med i et barnelag eller barnekor, og at det har gjort mye for at de vet hvem Jesus er. Mange har fortsatt å tro på ham på grunn av det arbeidet som ble gjort av frivillige rundt på bedehusene.

Motivator
Hun gleder seg til å ta fatt i den nye jobben.

− Jeg gleder meg til å bli kjent med de frivillige og med barna og være med å påvirke i et evighetsperspektiv. Det er fint å ha et stort perspektiv på jobben en skal inn i, sier hun.

− Hva vil være viktig for deg i stillingen som barnekonsulent?

− Jeg er jo heldig som får lov å være ansatt og få lønn for det arbeidet som skal gjøres. Men stort sett alt arbeidet rundt om blir drevet frivillig og uten at arbeiderne får lønn. Jeg har lyst til å være motivator for de som driver barnelag og barnekor og gjør et fantastisk viktig arbeid for at Jesus skal bli kjent. Det er viktig å ta vare på dem. Så har jeg har et stort hjerte for leirarbeid, og jeg tror at det er gode «Pit Stop» for barna i en ellers så hektisk hverdag. Der kan de komme å få masse god input og lære om Jesus, sier Minde.

1 kommentar »

 • 1

  Ola Nordmann

  29.07.2015, kl. 21:33

  «Singel, men har kjæreste.» Dere mente kanskje «Ugift, men har kjæreste»? 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

SAKEN ER OPPDATERT Lære- og tilsynsrådet i ImF står fast på den gjeldende veiledningen om menn og kvinners tjeneste og anbefalingen om eldstetjenesten.

OPPDATERT Fredheim Arena anker ikke avslaget på søknaden om skoledrift. Dersom forsamlingens årsmøte skulle være uenig i beslutningen, er alternativet å søke på nytt i 2021.

En stortingsrepresentant fra Ap stilte spørsmål til likestillings- og kulturministeren om hvorvidt ImFs verdidokument for skoler er i tråd med dagens lovverk. Svaret fra statsråden inneholder ingen overraskelser.

OPPDATERT Krik skal jobbe videre med hvilke forventninger man skal ha til ulike kategorier ansatte med tanke på lojalitet til KriKs verdier.

Copyright © Sambåndet 2020