Sambåndet

Tirsdag 17. september 2019
RSS
Silje Elin Minde (29) begynner å jobbe som barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon. Foto: Privat

Den nye barnekonsulenten

Silje Elin Minde (29) er vokst opp med indremisjonen og i august begynner hun å jobbe der.

Av Brit Rønningen. Publisert 29. juli 2015.

Silje Elin Minde prøver fiskelykken. Foto: Privat

Fakta

Silje Elin Minde:

 • 29 år
 • Vokst opp i Arna
 • Singel, men har kjæreste
 • Aktuell: Ny barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon

Den nye barnekonsulenten i Nordhordland Indremisjon (NHI) er vokst opp i Arna, en del av Nordhordland Indremisjon.

− Jeg er født på gård langt på Gullfjellet, forteller Silje Elin Minde. Hun kjenner godt til kretsen hun skal begynne å jobbe i.

− Jeg var med på Unneland bedehus og Betania bedehus på Lone. Siden jeg var liten har vært med i kristent arbeid, som barnelag og barnekor, sier Minde.

Fra CV-en sin nevner hun at hun har gått på Framnes videregående skole og to år på Bildøy Bibelskole og tatt kristendom på NLA. Hun er utdannet sosionom og har jobbet tre år som veileder i NAV.

Evighetsperspektiv
− Å jobbe i NAV er noe annet enn å jobbe som barnekonsulent?

− Det var greit å jobbe som veileder i NAV og det er et viktig arbeid. Men det er et større perspektiv å jobbe i misjonen. Vi hjelper folk ikke bare med nøden her, men også i et evighetsperspektiv, svarer Minde og forteller om sin motivasjon for å bli barnekonsulent:

− Jeg har vært på mange leirer på Raknestunet, både som deltaker, kjøkkenhjelp og leder. Arbeidet som er gjort på bedehusene hjemme og på Raknestunet, har vært med på å bygge en trygg kristen grunnvoll i meg og bygge relasjon til Jesus. Det igjen har gitt meg et hjerte for at alle må få bli kjent med Jesus og leve livet sammen med Ham. Så er det stort å bli vist tillit til å jobbe som barnekonsulent i NHI, fordi det er både kjent og veldig kjært for meg.

Viktig med barnearbeid
Minde er ikke i tvil om at kristent barnearbeid er viktig.

− Jesus har vist oss at han har omsorg for barna og synes de er viktige. Han tok de små på fanget og velsignet dem. I Bibelen står det at Gud vil vi skal se på barna som forbilder. Vi må være som barn, tillitsfulle, håpefulle og hjelpeløse, for å komme inn i himmelriket. Det betyr at vi må ha et barnesinn. Barn har lettere for å ta imot. I tillegg til dette tror jeg at er de verdier og den troen som blir lagt ned i et barnesinn, har stor betydning for mennesker inn i voksenlivet, sier Minde og kommer med et eksempel:

− Det er ikke få ganger jeg har hørt av mennesker jeg kjenner, at de har reist på leir som liten, eller var med i et barnelag eller barnekor, og at det har gjort mye for at de vet hvem Jesus er. Mange har fortsatt å tro på ham på grunn av det arbeidet som ble gjort av frivillige rundt på bedehusene.

Motivator
Hun gleder seg til å ta fatt i den nye jobben.

− Jeg gleder meg til å bli kjent med de frivillige og med barna og være med å påvirke i et evighetsperspektiv. Det er fint å ha et stort perspektiv på jobben en skal inn i, sier hun.

− Hva vil være viktig for deg i stillingen som barnekonsulent?

− Jeg er jo heldig som får lov å være ansatt og få lønn for det arbeidet som skal gjøres. Men stort sett alt arbeidet rundt om blir drevet frivillig og uten at arbeiderne får lønn. Jeg har lyst til å være motivator for de som driver barnelag og barnekor og gjør et fantastisk viktig arbeid for at Jesus skal bli kjent. Det er viktig å ta vare på dem. Så har jeg har et stort hjerte for leirarbeid, og jeg tror at det er gode «Pit Stop» for barna i en ellers så hektisk hverdag. Der kan de komme å få masse god input og lære om Jesus, sier Minde.

1 kommentar »

 • 1

  Ola Nordmann

  29. juli, 2015, kl. 21:33

  «Singel, men har kjæreste.» Dere mente kanskje «Ugift, men har kjæreste»? 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

KOMMENTAR Vil den nye oversettelsen av Bibelen til nordsamisk skape like mye diskusjon blant brukerne som 1978-oversettelsen til norsk gjorde? Det finnes i alle fall paralleller.

En fellesgudstjeneste på Saron markerte etableringen av Blå Kors Bryne.

John Morten Espevik og Linda Rusken Santistevan skal bruke Lederkonferansen for å jobbe med menighetsutvikling.

Professor Knut Alfsvåg mener flere av hans kvinnelige teologistudenter er blant de beste han har hatt. Han lytter gjerne til deres innspill – men er imot at de skal bli prester.

Den noverande assisterande generalsekretæren tar over etter Rolf Gunnar Heitmann som generalsekretær frå 2020.

Copyright © Sambåndet 2019